Kolombiya: Devlet Barış Görüşmeleri Sürecinde FARC ve ELN’ye Saldırılarını Sürdürüyor

farc

Kolombiya Hükümeti ile barış görüşmelerine başlama aşamasında olan Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN)’nin komutanlarından Franklin kod adlı gerilla lideri, Ordu ile ELN arasında çıkan çatışma sonucunda hayatını kaybetti.  Franklin ile birlikte üç ELN gerillası da çatışmada hayatını kaybetti.

55 Yaşında olan Franklin 25 yıldır ELN içinde devrimci mücadeleyi sürdürüyordu.

Kolombiya Devlet Başkanı ELN’nin tutsak alma eylemlerini durdurmak için bu operasyonu yaptıklarını kamuoyuna açıkladı. Savaşçılarının öldüğünü kabul eden ELN “Barış görüşmelerine başlama aşamasında savaşçılarına yönelik saldırıların barış görüşmelerinin önünde engel olduğunu” söyledi.

FARC-EP Jorge Briceño Blok’u Yüksek Komutanlığı yaptığı açıklamada “Cundinamarca, Meta and Huila bölgelerinde bulunan gerilla kamplarını keşfeden ordunun kamplara karşı saldırıya geçmesi ile gerillanın kendini savunması sonucu çatışmaların çıktığını, ordunun bazı kamplara yönelikte kuşatma stratejisi uygulayarak kamplara yiyecek ve malzeme girişini engellediklerini” kamuoyuna açıkladı.

Açıklama “Barış görüşmeleri sürecinde nihai anlaşma imzalanması aşamasına gelinmesinden dolayı gerillaların yeni döneme hazırlık çalışmaları yürüttüğü sırada gerilla kamplarına yönelik  saldırıların ne anlama geldiğini hükümet açıklamalıdır ” sorusu ile bitiyor.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.