Kaybeden Taraf Artık Yemen Olmayacak

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Yemen Mart 2015’ten beri neredeyse her gün Suudi Arabistan tarafından bombalanıyor ve en çok sivilleri vuran bu kanlı saldırılar sonucu 10 bin civarında Yemenlinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Kuveyt’te yürütülen barış görüşmeleri ise Suudi Arabistan’ın engellemele…”

Suudi Arabistan saldırılarına karşı Yemen halkının protestosu | Foto: AP

Suud işgaline karşı Yemen siyasetinde ve askeri cephede gerçekleştirilen atılımlar, 20 Ağustos Cumartesi günü başkent Sana’da meydanlara akan halkın desteği ile perçinlenmiş oldu. Suudi Arabistan’ın başı çektiği ABD destekli koalisyonun saldırıları altında ağır kayıplar veren Yemen, Ensarullah, Halk Kongresi Partisi ve müttefikleri arasında imzalanan anlaşma sonucu kurulan Yüksek Siyasi Konsey ile birlikte işgale karşı direnişi yeni bir aşamaya taşıdı.**http://medyasafak.net/haber/2078/yemenin-yeni-stratejisi–tepkiden-aktif-eyleme-gecis/**

Yemen Mart 2015’ten beri neredeyse her gün Suudi Arabistan tarafından bombalanıyor ve en çok sivilleri vuran bu kanlı saldırılar sonucu 10 bin civarında Yemenlinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Kuveyt’te yürütülen barış görüşmeleri ise Suudi Arabistan’ın engellemeleri ile 7 Ağustos’ta ateşkes sağlanamadan sona ermişti.**http://www.presstv.ir/Detail/2016/08/20/480938/iran-saudi-arabia-yemen-jaberi-ansari/**

Geçtiğimiz hafta 15 Ağustos Pazartesi, Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütünün hastanesi Suud uçakları tarafından bombalandı ve 24 kişi can verdi. Yine geçtiğimiz hafta Cumartesi günü bir okulun bombalanması sonucu 10 çocuk hayatını kaybetti. Yaşanan son saldırılarla öfkesi büyüyen halk ülkeyi yönetmek için kurulan Yüksek Siyasi Konsey’e destek vermek ve Suudi işgaline karşı seslerini yükseltmek için başkent Sana’da ana kent meydanına aktı.

Siyasi arenada Ensarullah ve Genel Halk Kongresi Partisi’nin tarihi koalisyonu ile oluşan konseye, Yemen Ordusu ve Halk Komitelerinin özellikle sınır boyundaki illerde askeri hareketliliği yükseltmesi eşlik etti. 20 Ağustos Cumartesi günü yüz binlerin bir araya geldiği işgal karşıtı gösterinin de teyit ettiği üzere yeni Yüksek Siyasi Konsey onurlu bir barış talep eden halkın desteğine sahip. Dahası bu tarihi ulusal koalisyon kaybeden tarafın hep Yemen olduğu denklemdeki dengeleri değiştirmeye başladı bile. Başlarının üzerinde uçan Suudi uçaklarına ‘Boyun eğmeyeceğiz’ sloganlarıyla cevap veren halkın gücü buna işaret.

Haber: isyandan.org
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.