Katalan Politik Tutsaklar İçin Meşaleli Yürüyüş

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“da destek veriyor. ETA üyesi oldukları gerekçesi ile tutuklanan politik tutsaklar hapiste tecrit ve sağlıksız yaşam koşulları ile mücadele ettiler, tecridi protesto için dönem dönem açlık grevine girdiler. Bu seneki yürüyüş Barselona’da 17 Aralık’ta gerçekleşti. Enguany l…”

2001 yılında ETA üyesi oldukları iddiası ile tutuklanan Katalan politik tutsaklarla dayanışmak için, Rescat tutsak dayanışması tarafından 15 yıldır meşaleli yürüyüş düzenleniyor.

2001 yılında tutuklanan altı politik tutsaktan ikisi; Lola Lopez ve Marina Bernado bugün hala parmaklıklar ardında. Tutuklamaların ardından 2001 yılında kurulan Rescat tutsak dayanışması her yıl Katalan bölgesi şehirlerinde meşaleli yürüyüşler örgütlüyor. Yürüyüşe Bask Politik Tutsakları Dayanışma Ağı (EPPK)**https://isyandan.org/haberler/bask-ulkesi-eta-tutsaklarinin-bask-ulkesine-getirilmesi-icin-kampanya-basliyor//**da destek veriyor.

ETA üyesi oldukları gerekçesi ile tutuklanan politik tutsaklar hapiste tecrit ve sağlıksız yaşam koşulları ile mücadele ettiler, tecridi protesto için dönem dönem açlık grevine girdiler.
Bu seneki yürüyüş Barselona’da 17 Aralık’ta gerçekleşti.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.