Kanada: Eylemciler Attawapiskat İntiharlarına Dikkat Çekmek İçin Toronto Yerli ve Kuzey İşleri Ofisini İşgal Etti

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Eylemciler ofisteki Kanada bayrağını kaldırarak onun yerine yerli halkını temsil eden bayrağı açtılar. Eylemciler ofisin yerlerine önce boylu boyunca uzandılar ve sonrasında ot ve adaçayı yakarak bir tören gerçekleştirdiler|Foto: Simon Dingley/CBC Sadece geçtiğimiz Cumartesi gü…”

Foto: Facebook/Idle No More Toronto

Idle No More ( Daha Fazla Atıl Kalmayacağız) ve Black Lives Matter hareketlerine üye en az 20 eylemci Attawapiskat yerli toplumunda hızla yükselen intihar oranlarına dikkat çekmek ve federal hükümetin derhal harekete geçmesini sağlamak için 13 Nisan Çarşamba günü Toronto’daki Kanada Yerli ve Kuzey İşleri Ofisini (Indigenous and Northern Affairs Canada -INAC) işgal etti.**http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/protesters-occupy-indigenous-northern-affairs-office-1.3533662/**Eylemciler ofisteki Kanada bayrağını kaldırarak onun yerine yerli halkını temsil eden bayrağı açtılar.

Eylemciler ofisin yerlerine önce boylu boyunca uzandılar ve sonrasında ot ve adaçayı yakarak bir tören gerçekleştirdiler|Foto: Simon Dingley/CBC

Sadece geçtiğimiz Cumartesi günü 11 intihar girişiminin gerçekleşmesi ile tetiklenen işgal hareketini örgütleyen eylemciler Attawapiskat halkı ile dayanışma içinde olduklarını ifade ettiler. İki bin kişiden oluşan Attawapiskat yerli toplumu içerisinde Ekim ayından bu yana bir tanesi ölümle sonuçlanan 100’den fazla intihar girişimi rapor edildi. Eylemciler, INAC yetkilileri ve federal hükümet kriz ile ilgili somut adımlar atıncaya kadar ofisi terk etmeyeceklerini açıkladılar. İşgal eylemine Black Lives Matter aktivistleri de destek verdi.

Foto: Facebook/Idle No More Toronto

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.