İspanya’da YPG Bağlantılı Dokuz Enternasyonalist Tutuklandı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“İspanyol Marksist Leninist örgüt Reconstrucción Comunista üyesi devrimcilerin tutuklandığı operasyonlarda Madrid, Valencia ve Bilbao’da 11 eve baskın yapıldı. Baskınlar Rojava’daki anti-faşist silahlı mücadeleye verilen uluslararası desteği ve devrimci dayanışmayı sekteye u…”

Çarşamba günü (27 Ocak) gerçekleştirilen operasyonlarda İspanya polisi tarafından Avrupa’dan YPG saflarında savaşmaya giden devrimcilerin ulaşımı için gerekli altyapıyı kurmakla suçlanan birisi Türk asıllı olmak üzere dokuz enternasyonalist tutuklandı.**https://insurrectionnewsworldwide.wordpress.com/2016/01/27/spain-statement-from-rojava-azadi-madrid-about-the-arrest-of-9-supporters-of-the-kurdish-struggle//**İspanyol Marksist Leninist örgüt Reconstrucción Comunista üyesi devrimcilerin tutuklandığı operasyonlarda Madrid, Valencia ve Bilbao’da 11 eve baskın yapıldı.
Baskınlar Rojava’daki anti-faşist silahlı mücadeleye verilen uluslararası desteği ve devrimci dayanışmayı sekteye uğratmayı hedefliyor. Çarşamba günkü tutuklamalarla birlikte İspanya’nın 2013’den beri PKK bağlantılı olduğu gerekçesi ile tutukladığı politik tutsak sayısı 19’a ulaşmış oldu. Tutuklamaların ve baskınların ardından Barselona’da ve Bilbao’da dayanışma eylemleri gerçekleştirildi.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.