İngiltere: Irkçılar Göçmenlere Destek Eylemine Saldırdı

Foto: © Darren Staples / Reuters

İngiltere’nin liman kenti Dover’de anti-faşist grupların düzenlediği göçmenlere destek eylemine ırkçılar saldırdı. Çıkan çatışmalarda 9 kişi tutuklandı, 6 kişi ise yaralandı.

Dover’de 30 Ocak Cumartesi günü, beyaz üstünlükçü göçmen karşıtı grupların anti-faşistlerin örgütlediği eyleme saldırması sonucu  şiddetli çatışmalar yaşandı.

Ulusal Cephe (National Front), Güneydoğu Birliği (Southeast Alliance), Kuzeybatı İmansızları (Northwest Infidels) ve Doğu Kent İngiliz Vatanseverleri (East Kent English Patriots) gruplarından faşist ırkçılar göçmenlere destek için örgütlenmiş olan eyleme katılan anti-faşistlere taş ve göz yaşartıcı bombalar ile saldırdılar.

*Anti-faşist eylemciler bugün Dover’da.

*Dover’daki kitlesel anti-faşist eylem.

Beyaz üstünlükçü faşist çeteler Avrupa Birliği’nin diğer ülkelerinden gelen göçmenlere de karşılar. Faşist çetelerin saldırılarına karşı Kent Anti-Faşist Ağı (Kent Anti-Fascist Network) gibi anti-faşist örgütler de cevap vermekte gecikmedi.

https://youtu.be/7FDyr3jGLRM

*Avrupa anti-faşist hareketi göçmen karşıtı faşist çetelere karşı örgütleniyor.

Anti-faşist eylemcilerden biri Sky News kanalına şu şekilde konuştu:

Bütün Avrupa’da gericiliğin ve düşmanlığın yükseldiğine tanıklık ediyoruz – göçmenlerin günah keçisi ilan edilmesi, Müslüman azınlıklara yönelik saldırılar ve yükselen antisemitizm…

Kaynak: http://www.telesurtv.net/english/news/UK-White-Supremacists-Clash-with-Leftists-in-Dover-War-Zone-20160130-0026.html ve https://www.rt.com/uk/330730-dover-protest-clashes-fascism/ kaynaklarından  İsyandan.Org tarafından derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.