İki Bin Batı Papualı Eylemci Gözaltında

wp1

Geçen hafta Endonezya işgalinin yıldönümü vesilesiyle düzenlenen protestolarda bağımsızlık isteyen 2.000 Batı Papualı Endonezya polisleri tarafından gözaltına alındı.

Endonezya’nın başkenti Jakarta’da bir avukat olan Veronica Koman, Salı günü El Cezire’ye bir demeç vererek, Batı Papua’nın başkenti Jayapura’ya 1.500 km mesafedeki Fakfak kasabasında 19’u çocuk olmak üzere onlarca kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Gözaltına alınanlardan altısının, sebebi bilinmemekle birlikte bugün (Çarşamba günü) hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

wp2

İl genelinde düzenlenen gösteriler Batı Papua Birleşik Kurtuluş Hareketi tarafından örgütlendi. Gösterilere katılan bazı protestocular Endonezya polisi tarafından saldırıya uğradıklarını söylediler.

Gözaltılarla ilgili olarak basına sansür getirilirken avukat Koman “Polise dilekçe veren 2 kişinin tutuklandığını,” belirtti.

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo’nun göreve geldiği günden beri insan hakkı ihlallerini çözeceğine dair söz vermesine rağmen, ülkedeki güvenlik güçleri barışçıl gösterilere dahi en ağır şekilde saldırmayı sürdürüyor.

Kaynak: Bu haber için http://www.abc.net.au/news/2016-05-04/west-papua-protest-results-in-more-than-one/7382210 ve http://www.aljazeera.com/news/2016/05/mass-arrests-reported-indonesia-restive-papua-160503085332325.html sitelerinden faydalanılmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.