Hindistan: Sukma Eylemi Askerlerin Yerli Kadınlara Yönelik Cinsel Saldırılarına Karşı Gerçekleştirildi

Hindistan devletinin en büyük silahlı polis gücü CRPF (Merkez Yedek Polis Gücü ) personeline karşı gerçekleştirilen silahlı eylemi Hindistan Komünist Partisi (Maoist) Dand Karanya Özel Bölge Komitesi (DKSZC) üstlendi.

The Hindu’nun açıklamasına göre, Maoistler, askerlerin çatışma bölgelerindeki Yerli kadınlara cinsel saldırılarda bulunmasından ötürü  CRPF’ye yönelik silahlı bir eylem gerçekleştirdiklerini açıkladılar. 25 polisin öldürüldüğü eylemi  Hindistan Komünist Partisi (Maoist) Dand Karanya Özel Bölge Komitesi üstlendi. Aynı komite, Mart ayında da silahlı bir eylemde bulunmuştu.

DKSZC sözcüsü Vikalp, yayımladığı sesli mesajda ”Bu saldırılar misilleme, savunma amacındadır. Halk düşmanı politikaların üstesinden gelmek ve halkın mücadelesine destek vermek amacındadır. Bhejji ve Chintagufa-Burkapal eylemlerini yerli kadınların onurunu ve saygınlığını korumak için gerçekleştirilen eylemler olarak görmek gerekir. Bu eylemler, çatışma bölgelerinde güvenlik güçleri tarafından insanlık dışı vahşiliklere maruz kalan yerli kadınları özgürleştirebilmek adına gerçekleştirilmektedir.” dedi.

Vikalp aynı zamanda çatışma bölgelerinde insanlara refah sağlama bahanesiyle yapılan yolların asıl amacının ”doğal kaynakları talan etmek, insanları sömürmek ve güvenlik güçlerinin hareketini kolaylaştırmak” için olduğunu söyledi.

Vikalp ayrıca eylemlerin ülkede yaratılan faşist atmosferi yok etmeye yönelik olduğunu söyledi. ”Bu eylemler Dalitlerin, Yerlilerin ve diğer azınlıkların sömürülmesine; Brahmanik, Hindutva, Faşist, Sanghi ve BJP hükümetinin onların kültürüne ve ekonomik yaşam tarzına gerçekleştirdikleri saldırılara karşı gerçekleştirilmiştir.”

Vikalp sesli mesajında ”tüm sınıf düşmanlarımız arasında bize en az düşman sayılabilecekler askerlerdir. Ama askerler devletin sömürücü ve halk düşmanı mekanizmasına dahil olarak halkın çıkarlarının karşısında yer alıyorlar,”  dedi. Vikalp ayrıca, askerlere ”Sınıf düşmanlarımızı ve onların mülklerini korumak için” ölmemeleri çağrısında bulundu.

Kaynak: http://www.redspark.nu/en/peoples-war/india/sukma-attack-was-because-of-soldiers-sexually-abusing-tribal-women-say-maoists-report/ linkinden yararlanılarak düzenlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.