Hindistan: Roopesh Jail Açlık Grevine Devam Ediyor

ROOPESH

Son beş gündür tutuklu olarak yargılanan ve tedavisi yapılmadığı gibi politik bir tutsak olarak hakları da verilmeyen Maoist lider Roopesh, Coimbatore cezaevinde açlık grevine devam edeceğini söyledi.

Roopesh, polisin ek gözaltı süresi talep etmemesi üzerine bölge mahkemesi tarafından Çarşamba günü Coimbatore cezaevine geri gönderildi. Politik tutsakları “terörist” olarak gören ve Maoistleri gözönünde tutmak isteyen yetkililerin talebiyle Cumartesi günü Kollam’a getirilen Roopesh o günden beri açlık grevi yapıyor.

Yargıcın herhangi bir şey eklemek istiyor musun sorusuna, Roopesh, öncelikle Coimbatore İlçe Vergi Dairesi’nin isteğiyle kendisine dayatılan UAPA’nın kaldırılmasını ve dosyasında yer alan dilekçeye yanıt verilmesini istediğini söyledi. Roopesh ayrıca, mahkemeye çıkarılırken NSA ve UAPA gibi acımasız yasaların geri çekilmesini isteyen sloganlar attı. Orada kaldığı süre boyunca, gıda almadı.

Mahkeme Cumartesi günü, daha önce tutuklanan iki Maoist ile Coimbatore hapishanesindeki Roopesh arasındaki bağlantıları araştırmak için beş günlük ilave gözaltı süresini uygun bulmuştu. Kundara polisi tarafından sahte belgelerle SIM kart tedarik ettikleri gerekçesiyle Mayıs ayında, Sasthamkotta’dan Remanan (44) ve Kundara’dan Anandan (50), tutuklanmıştı. Bu SIM kartlarının Bharanikkavu’da ki bir cep telefonu firmasından satın alındığı bulunmuştu. İddiaya göre, Roopesh, Remanan tarafından tedarik edilen SIM kartlardan birini kullanarak Coimbatore’de bir silah satıcısıyla temas kurdu ve ikilinin de gözaltına alınmasına yol açan süreçte görüşmenin tüm detayları takip edildi.

Kaynak: http://maoistroad.blogspot.com.tr/2015/07/india-roopesh-to-continue-hunger-stir.html

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.