Hindistan: Maoistlerden Kadın Eylemci Soni Sori’ye Destek

Soni Sori

20 Şubat Gecesi Adivasi hakları savunucusu Soni Sori, Chattisgarh eyaletinin Bastar bölgesinde saldırıya uğradı. Maoistler saldırıdan merkezi koalisyon ile eyalet hükümetlerini sorumlu tuttu.

Dandakaranya Özel Bölge Komitesi, 23 Şubat Salı günü yerli haklarını savunan eylemci Soni Sori’ye yapılan saldırıyı yaptığı açıklama ile kınadı ve bütün ilerici güçleri bu saldırı ve Bastar’daki devlet şiddeti karşısında tepki göstermeye çağırdı.

Hindistan Komünist Partisi (Maoist) Dandakaranya Özel Bölge Komitesi sözcüsü şu açıklamalarda bulundu:

Soni Sori güvenlik güçlerinin kadınlara yönelik tacizi karşısında başkaldırmış ve polis ile bölge yönetimine isyan etmiştir, onlar da Sori’yi susturmak için saldırdılar.

Bölgede  kadınlara yönelik tacize, düzmece çatışmalarla örtbas edilmeye çalışılan yargısız infazlara ve tecavüzcü çetelere dikkat çeken sözcü bu saldırının devlet şiddeti karşısında yükselen her sesi bastırmaya yönelik bir girişim olduğunu vurguladı.

Maoist sözcü merkez ve eyalet hükümetlerini sorumlu tutarken, RSS ve BJP tarafından desteklenen paramiliter güçlerin polis ile işbirliği yaparak bölge halklarına saldırdıklarını, kadınları taciz ettiklerini ifade etti:

Sori hedef alındı çünkü 2015 yılının Ekim ayında güvenlik güçlerinin kadınlara saldırdığı olayı ifşa etti ve mahkemeye taşıdı. Polis olayın mahkemeye taşınmasına ve duyurulmasına yardım eden gazeteci Malini Subramaniam ile sosyal hizmetler çalışanlarını da tehdit etti ve BBC adına çalışan başka bir gazeteciyi de engelledi.

Hindistan Komünist Partisi (Maoist) açıklamasında devlet terörüne, toplu tecavüzlere, tacize, yargısız infazlara ve insan hakları ihlallerine karşı bütün halkı birleşik mücadeleye çağırdı.

Kaynak: http://timesofindia.indiatimes.com/city/raipur/Maoists-issue-statement-condemn-attack-on-Sori-in-Chhattisgarh/articleshow/51108862.cms

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.