Hindistan: Maoistler Boksit Madeni İçin Eyalet Hükümetine 48 Saat Daha Süre Verdiler

maoist

Maoistler Visakha Agency Bölgesinde yaptıkları basın açıklamasında, kaçırılan Üç Telegu Desam Parti liderinin serbest bırakılması karşılığında  boksit madeni projesinin durdurulması için Eyalet Hükümetine verdikleri süreyi 48 saat daha uzattıklarını açıkladılar. İlk verilen süre Pazartesi (12 Ekim) idi. Maoistler ayrıca Eyalet Hükümetinden, Andra-Odisha Sınır bölgesinde ki tüm tarama operasyonlarını durdurması ve iki gün içinde madencilik önergesini iptal ettiğini açıklamasını da talep ettiler.

Hükümetin bu tehditi göz ardı etmesi durumunda sonuçlarının korkunç olacağı konusunda uyarıda bulunan Maoistler tam bir hafta önce Mukkali Mahesh, Mamidi Balayya Padal ve Vandalam Balayya isimli üç aşiret liderini kaçırmış, Malkangiri SP Mitrabhanu Mahapatro ve Visakha Rural SP Koya Praveen’a karşı yolsuzluk suçlamalarını doğrulamışlardı.

Hindistan Komünist Partisi (Maoist) [CPI (Maoist)] Doğu Bölgesi lideri Ramana Pazartesi günü Visakha Agency bölgesinde, Eyalet Hükümetinin AOB alanlarında ki kabilelere karşı yürüttüğü saldırıları durdurmasını talep eden bir basın açıklaması yaptı. Visakha Kırsalındaki polislerin Balapam bölgesindeki Gillelabanda, Sabbapalli ve Taddipalli kabilelerinden 35 kişiyi yasadışı tutuklayarak haklarında dava açtıklarının tespit edildiği iddia ediliyor.

Ramana “bu dostça bir politika olsaydı kır polisleri ile konuyu konuşurduk” dedi. Balapam da Velamjuvvi köyünden Korra Sriramulu’nun birkaç hafta önce yasadışı olarak gözaltına alındığı iddiasında bulunan Maoist lider Eyalet Hükümetinin onu derhal mahkemeye çıkarmasını talep etti. Ramana ayrıca Agency’ bölgesindeki Korukonda, Jerrela (Kerela), Sapparla ve Darakonda köylerinde Eyalet Hükümeti tarafından kurulacak polis karakollarının da durdurulmasını talep ederek “Tüm bu çabalar kabilelerin değil boksit şirketlerinin yararınadır,” dedi. Ramana Visakha Kırsal Polisinin Naxal kolunun muhbir ağını güçlendirdiğini de iddia ederek “Onların Agency’de yaşayan kabileleri tartakladıklarını, bu davranışlarını düzeltmezlerse Halk Kurtuluş Gerilla Ordusu (PLGA)’nın onlara gereken dersi vereceği” uyarısında bulundu.

Kaynak: http://timesofindia.indiatimes.com/city/visakhapatnam/Maoists-extend-deadline-to-govt-on-bauxite-mining-by-48-hours/articleshow/49333547.cms

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.