Hindistan: Maoistler 48 Saatlik Genel Grev Çağrısı Yaptı

Hükümetin Maoistlere, yoksul köylülere ve yerli kabilelere yönelik temizlik operasyonu ‘Operation Green Hunt’ (Yeşil Av Operasyonu) olarak isimlendirilmiştir.

Hindistan Komünist Partisi, Bihar ve Jharkhand bölgelerindeki hayatı durdurma eylemini (bandh)  14 Şubat Pazar geceyarısından itibaren 48 saatliğine uzatma çağrısı yaptı. Çağrı Purvi Bihar Paschimottar –Jharkhand Özel Bölge Komitesi üyesi Chirag Da’nın devlet güçlerince katledilmesi üzerine yapıldı.
Chirag Da, Jharkhand eyaletinin Nawadish bölgesinin yerlisiydi ve Bihar ile Jharkhand’taki maoist hareketin örgütlenmesine büyük katkı sağlamıştı. Aynı zamanda eyaletler arası operasyonları da yönetmişti.
Maoist partinin Bihar eyaleti sözcüsü olan Avinashji, devletin paramiliter güçleri silahlandırdığını, bir yandan da köylüler ve yoksul halk için savaşan maoistleri hedef aldığını ifade etti.
Bihar eyalet komitesi, Jharkhand’taki maoistleri de bir üyesinin öldürüldüğü, bir başka kadın üyesinin ise tutuklandığı operasyonu protesto etmek için genel greve katılmaya çağırdı.

Maoistler Bokara bölgesindeki Jhumra tepesinin eteklerindeki ormanlık alanda mevzi kazanmışlardı. Ancak 8 Şubat Pazartesi günü CRPF ve CoBRA ile bağlantılı beş özel şirketin birimleri ile bölge polisi ormanlık alana baskın düzenleyerek Chirag Da’yı öldürdü, Lal Muni Hansda isimli kadın gerillayı da tutukladı.

Bihar eyalet komitesi sözcüsü Avinashji, Maoist devrimcilere yönelik acımasız operasyonları protesto etmek ve öldürülen devrimcilerin aileleriyle dayanışma göstermek adına büyün köylüleri, işçileri ve halkı greve katılmaya çağırdı.

Kaynak: http://timesofindia.indiatimes.com/city/ranchi/Maoists-call-48-hour-bandh-from-tomorrow/articleshow/50982769.cms

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.