Hindistan Komünist Partisi (Maoist)’in Kuruluş Yıldönümü İle İlgili Açıklaması

Hindistan Komünist Partisi (Maoist) Doğu Bölgesi Komitesi yaptığı basın açıklamasıyla, tüm halkı partinin kuruluşunun 12’inci yıl dönümü olan 21 Eylül’ü kutlamaya çağırdı ve devletin partiye karşı yürüttüğü acımasız savaşa karşın partinin halk arasındaki desteğinin güçlendiğine dikkat çekti.

Yapılan basın açıklamasında, halkın küçük bir azınlık tarafından sömürülmesine karşı partinin yürüttüğü silahlı mücadele için destek çağrısı yapıldı. Parti Komitesi ayrıca Polis Bölge Amiri ile Özel Görev Amiri A. Babujee’nin, partinin Andhra Pradeş kabilelerinden Girijanlar tarafından desteklenmediğine dair iddialarına da değindi. Yapılan basın açıklamasında Girijanlar’ın tüm polis baskısına ve engellemelerine karşın Hindistan Komünist Partisi (Maoist)’ni destekledikleri, hatta partinin liderlerinden Kudumula Venkata Ramana (Ravi)’nin cenazesi için para dahi topladıkları ifade edildi. Parti ayrıca Balapam halkının gıda ve ekinleri için gübre almaya çalıştığında karne uygulamasına zorlandığını da belirtti.

Bu arada Partinin Andhra – Orissa sınır bölge komitesi sözcüsü Jaganabandhu yaptığı basın açıklamasında, partinin Hindistan hükümetine karşı direnen Keşmir halk hareketini desteklediğini ifade etti. Açıklamada Keşmir’deki direnişçilerin ‘halkın kalkışmasını militan mücadele ile harmanladıkları ve ortaya koydukları cesur savaşla örnek teşkil ettikleri’ vurgulandı. Parti yaptığı açıklamada hükümetten, Burhan Wani’nin öldürülmesinde rol alan askerlerle ilgili harekete geçmesini, halkın isteği doğrultusunda referandumu kabul etmesini ve Hurriyat liderlerinin ev hapsinin kaldırılmasını talep etti.

Haber: isyandan.org

Bir Yorum

  1. Pingback: Hindistan: HKP (Maoist) Keşmir Halk Direnişine Destek İçin İki Günlük Grev İlan Etti

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.