Hindistan: 73 Maoist İçin 86.9 Milyon Rupi Ödül Koyduğunu Açıkladı

Maoist-goes-mis21843

Jharkhand hükümeti Salı günü, devlet güvenlik güçlerine karşı birden fazla silahlı saldırıda yer almış 73 solcu militanın yakalanması için 86.9 milyon rupi ödül koyduğunu açıkladı. Solcu militanlarla ilgili açıklanan ödüller listesinde Hindistan Komünist Partisi (Maoist) [CPI (Maoist)] ile Hindistan Komünist Partisi Maoist’den [CPI Maoist] ayrılan Hindistan Halk Kurtuluş Cephesi [PLFI] üst liderleri yer alıyor. 2000 Yılından beri yaklaşık 500 güvenlik personelinin isyancılar tarafından öldürüldüğü Jharkhand, Maoistlerin en etkin olduğu eyaletler arasında yer alıyor.

CM Raghubar Das, Salı günü baş bakanlık ofisinde, eyalet merkez departmanına gelen önerinin kabul gördüğünü açıkladı. Bu öneri son birkaç yıldır kolluk güçlerinin yoğun çabalarına rağmen ele geçmeyen Maoist isyancıları yakalamak için güvenlik güçlerinin yeni bir hamlesidir.

Ödül miktarları, CPI Maoist ve PLFI içinde yer alan isyancıların pozisyonlarına göre 2.5 milyon rupi ile 100 bin rupi arasında değişiyor.

Bir CMO bülteninde, CPI Maoist’in üst düzey ilk 3 lideri, merkez komitesi, özel alan komitesi, parti üyeleri ve ya bölge komitesi üyelerinin tutuklanması için polise yardımcı olacak herkese 2.5 milyon rupi ödül verileceği söyleniyor.

CPI Maoist’in üst düzey ilk 3 liderinden tutunda Merkez komite üyesi Mishir Besra, Bhaskar ve Nirmalji takma adlı toplam 15 Maoiste, özel alan komite üyelerinden takma adı Tufan Daalias Patiram Manjhi olan Anal Da ve takma adı Hitesh Nandlal Manjhi olan Vijay Da’ye ve takma adı Chinta olan kadın Maoist Jaya’ya kadar listede kimler yok ki?

Ayrıca PLFI kurucu lideri Dinesh Gope içinde 2.5 milyon rupi ödül konulduğu açıklandı. Jharkhand’da bulunan PLFI bölgedeki ikinci en büyük radikal sol örgüttür.

CPI (Maoist) bölge komitesi üyeleri için 1.5 milyon rupi, bölge komitesi üyeleri için 1 milyon rupi, alt bölge komitesi üyeleri için 500 bin rupi, alan komitesi komutanları için 200 bin rupi ve yerel gerilla mangası üyeleri için 100 bin rupi ödül konduğu ilan edilmiştir. Birkaç Maoist Jharkhand’ın 22 – 24 bölgesi karşısında konumlandırılmış bekliyor.

Kaynak: http://timesofindia.indiatimes.com/india/Jharkhand-announces-Rs-8-69-crore-bounty-on-73-Maoists/articleshow/48157666.cms

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.