Güney Afrika: Üniversite’de EFF Gençlik Birimi Özel Güvenlik İle Çatıştı

Cb_vfYjUYAAUeZv

Güney Afrika Mafikeng Üniversitesi Kuzeybatı Kampüsü’nde protestocu öğrencilerle özel güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada güvenlik güçlerince hamile bir öğrenci vuruldu, en az 10 öğrenci yaralandı ve fen fakültesinde yangın çıktı.

Bu yılın başlarında protestolarla açılan Üniversite’de öğrenciler geçici öğrenci temsilcisi konseyinin açılış törenine katılarak eski öğrenci konseyinin feshedilmesinin ardından yönetim tarafından seçilen öğrencilerden oluşan konseyi protesto ettiler. Protestocuları dağıtmak isteyen özel güvenlikçiler öğrencilere gaz bombası ve plastik mermilerle saldırdılar.

Güney Afrika Öğrenciler Kongresi başkanı Karabo Kau, “Yönetimin seçtiği öğrencilerden oluşan öğrenci konseyi kabul edilemez. Seçilen öğrenciler belli ki yönetimin çıkarlarına uygun hareket edecek,” dedi.

Ekonomik Özgürlük Savaşçıları (EFF)’den Rebaone Pudi, “Yönetim, kendi taleplerini yerine getireceklerin atamasını hızla gerçekleştirdi. Onların atadıklarını öğrencilerin kabul etmesini beklemesin kimse. Ben feshedilen öğrenci konseyinin bir sözcüsü olarak, yönetimin istediği liderlere, yoksul öğrencilerin okuldan dışlanmasına asla izin vermeyeceğimizi söylemek istiyorum,” dedi.

Pudi ayrıca “Üniversitede okuyan yoksul öğrenciler evlerine gitmek için yönetimden destek beklerken mevcut yönetim kaynaklarını silahlı özel güvenlikçileri tutmaya harcadı. Üniversitemizin militarize edilmesine ve daha fazla silahın öğrencilerin üzerinde kullanılmasına asla müsaade etmeyeceğiz,” dedi.

Haber:isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.