Güney Afrika: Kadın Öz Savunma Ağı Saldırıya Direnen Kadını Kutladı

indir

Kadın Öz Savunma Ağı Wahine Toa, cumartesi gecesi saldırıya uğrayan ve saldırıyı başarılı bir şekilde püskürten Rotarua’daki kadını kutladı. Ağ sözcüsü Alison Broad, kadının cesaretinden çok etkilendiklerini söyledi. Kadının etkili mücadelesi saldırganın kaçmasını sağladı ve saldırgan üzerinde kimliğinin kolayca tespit edebileceği izler bıraktı.

Kadın Öz Savunma Ağı, Wahine Toa’nın “Genç Kadınların Öz Savunma Projesi” Rotorua’da geçen yıl yüzlerce genç kadının ve kadınların dahil olduğu çalışma, ülke çapında binlerce genç kadına ve kadınlara her yıl öz savunma tekniklerini öğretiyor. Alison Broad ” Biz kadınlarımızın ve genç kadınlarımızın şiddet ve tacize karşı kendilerini nasıl koruyacaklarını öğrenmeleri gerektiğini üstüne basarak söylüyoruz” dedi.

Hemen her an saldırıya yada tacize uğrayan bir kadın haberi duyuyoruz. Şimdi ise güzel olan bu saldırının etkin bir biçimde savuşturulmuş olmasıdır. Bizler bu pratiği saldırılara karşı kilit öneme sahip bir cevap olarak, saldırıya uğrayan herhangi bir kadına yada genç kadına önerebiliriz.

Bizim tavsiyelerimiz nelerdir?

  • Bir saldırgana karşı direnebileceğin her şeyinle diren,
  • Aklını etkin biçimde kullan ve kararını ver,
  • Bedeninde serbest hareket eden her yeri;  parmaklarını, dişlerini, dizlerini, ayaklarını vs.direnmek için kullan,
  • Saldırgana yüksek sesle bağırarak durmasını söyle, çevrede bulunanlar neler olduğunu öğrensinler,
  • Saldırıyı polise bildir,
  • Saldırgan hakkında net ve açık bilgiler ver,
  • Saldırının senin hatandan kaynaklanmadığını her daim aklında tut. Herhangi bir saldırının sorumluluğu kesinlikle saldırgana aittir.
Kaynak: http://www.scoop.co.nz/stories/CU1505/S00052/womens-self-defence-network-congratulates-rotorua-woman.htm

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.