Fransa: Paris’teki IMF Bürosuna Bombalı Paket, Başka 8 Paket Daha Olduğu Düşünülüyor

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“yalnızca bir gün sonra Uluslararası Para Fonu (IMF)’nin Paris’teki ofisine bombalı paket gönderildi. Paketi açan çalışanın yaralandığı, durumunun hayati tehlike taşımadığı belirtildi. Olay sonrası Fransa devleti hemen güvenlik protokollerini devreye soktu, olay yerini güven…”

 

Ateş Hücreleri Komplosu’nun Almanya Maliye Bakanlığı’nı bombalı paketle hedef almasından**https://isyandan.org/haberler/ates-hucreleri-komplosundan-almanya-maliye-bakanligina-bombali-paket//**yalnızca bir gün sonra Uluslararası Para Fonu (IMF)’nin Paris’teki ofisine bombalı paket gönderildi. Paketi açan çalışanın yaralandığı, durumunun hayati tehlike taşımadığı belirtildi.

Olay sonrası Fransa devleti hemen güvenlik protokollerini devreye soktu, olay yerini güvenlik kordonuna aldı ve Yunanistan ile ortak soruşturma başlattı. Fransa Başkanı ana akım medyaya yaptığı açıklama ile gezegenin talan edilmesinden, milyarlarca insanın sömürülmesinden, yoksulluk ve sefaletten sorumlu olanlara yönelik devrimci şiddet fikrinin daha da yayılmasına sebep oldu. Fransa devleti halen sürmekte olan OHAL koşullarında, askeri birlikler sokaklarda kol gezerken, devam eden başkanlık seçimleri sürecinde yolsuzluklara ve polis şiddetine karşı yükselen halk isyanları ile baş etmeye çalışıyor.

Bombalı paketin üzerinde Yunanistan pulunun olması, iade adresinin Yunanistan’da olması ve Yunan Bakanı Nikos Toskas’ın paketin Yunanistan’dan gönderildiğini teyit etmesi resmi soruşturma kapsamına alındı. Bombanın asıl hedefi IMF Avrupa temsilcisi, 24 yıldır IMF adına çalışan ve 2015 Mart’ından beri IMF Avrupa ofisi direktörü olan Jeffrey Franks idi. Henüz saldırıyı üstlenen olmadı ancak Yunan istihbaratı bunun Ateş Hücreleri Komplosu’nun eylemi olduğunu düşünüyor.

Elçilikler, finansal kurumlar, Yunan Posta Ofisi birimleri ve Avrupa’daki bütün bakanlıklar alarma geçti. Yunan polisi , hem dışarıya çıkacak hem de yurtiçinde dağıltılacak paketlerin kontrollerinin sıkılaştırılması emrini verdi, zira bir sonraki hedefin yurt içinde olduğu düşünülüyor. Yunan polisine göre bombalı paketler Yunan havalimanındaki X-Ray cihazlarında tespit edilemeyecek kadar az miktarda patlayıcı içeriyor. Paketler boyut ve ağırlık bakımından şüphe uyandırmayacak şekilde tasarlanmış, dahası gönderen ismi ve adresinin de olması daha az göze çarpmasına neden oluyor. Posta ofislerindeki kayıtlara ve kamera görüntülerine göre Yunan istihbaratı 8 başka bombalı paketin daha Avrupa’ki çeşitli hedeflere doğru yola çıktığından şüpheleniyor.

Çok yaşa CCF / FAI-FRI

Çok yaşa Anarşi

Kaynak: https://325.nostate.net/2017/03/19/letter-bomb-explodes-inside-imf-offices-in-paris-another-8-devices-suspected-in-the-post-france-greece/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.