Filistinli Üç İdari Tutsak Açlık Grevine Devam Ediyor

İdari tutukluluk altında esir edilen Filistinli tutsaklar özgürlükleri için başlattıkları açlık grevine devam ediyorlar.

Yazan Hanani, 35 gündür açlık grevinde ve 28 Ekim 2015’ten beri idari tutuklu. 24 yaşındaki Hanani üç yıl İsrail hapishanelerinde yattı ve üniversite eğitimini bitirmesi engellendi. Beit Furik Kadın Komitesi Hanani’nin açlık grevi için destek çadırı kurdu.

Hanani’nin yanı sıra 43 yaşındaki Sami Janazreh de 20 gündür açlık grevinde. Janazreh, 15 Ekim 2015’ten beri herhangi bir yargılama veya suçlama olmaksızın idari tutuklu olarak esir edilmiş durumda.

27 Nisan 2015’ten beri idari tutuklu olan 41 yaşındaki Imad Batran’ın ise 25 Şubat’ta açlık grevine girdiği belirtildi. Batran aynı zamanda işgal mahkemelerini de boykot ediyor ve bu nedenle mahkemeye çıkmayı reddediyor. Batran daha önce de defalarca tutuklanmış ve İsrail hapishanelerinde yedi yıl tutsak edilmişti. Batran, 2013 yılında yine idari tutukluluğunu protesto etmek için açlık grevine girmiş ve tam 105 gün açlık grevinde kalmıştı.

Kaynak: http://linkis.com/samidoun.net/2016/03/RjBYq

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.