Filistin: PLC Üyesi Khalida Jarrar’ın Duruşması Ertelendi

15_web_khalida-jarrar2_0

Addameer Hukuk Birimi’nden Mahmud Hassan’ın Ofer askeri mahkeme yargıcına tavır alması bekleniyor. Addameer başkan yardımcısı, Filistin Yasama Konseyi (PLC) üyesi Khalida Jarrar’ın tanık olarak dinleneceği duruşmanın 10 Ağustos 2015 tarihine ertelendiğini ve mahkemede duruşmanın görünmediğini bildirdi.

Addameer, tanıkları mahkemeye sevk etmek için yeterli önlemleri almayan işgalci İsrail askeri savcılarının mahkeme duruşmalarında yaşanan gecikmelerden sorumlu olduğunu söyledi. Tanıklardan birine karşı verilmiş olan gözaltı emri uygulanmadı ve ayrıca askeri savcılık tarafından halen işgalci İsrail hapishanelerinde bulunan tutsak hedef gösterilerek, tanık olarak duruşmaya çağırmak yerine davanın ertelenmesi yoluna gidildi.

Jarrar, Filistin toplumunda ki siyasi ve sosyal eylemcileri bastırmak için mümkün olduğunca uzun süreli olarak, Filistinlilerin mantıksal veya yasal dayanaktan yoksun olarak idari gözaltında tutulduğunu ve mahkeme dava süreçlerinin de işgalci askeri yargı sisteminin keyfi doğasını ifşa ettiğini söylüyor.

Güney Afrika ve İsviçre temsilciliklerinden diplomatların, insan hakları örgütlerinin yanı sıra Jarrar’ın aile üyeleri de duruşmaya katılmak için gelmişlerdi.

Jarrar işgalci İsrail güçleri tarafından Ramallah’ta ki evinden 2 Nisan 2015 tarihinde (52 yaşında) alınarak tutsak edildi. Ordu komutanı başlangıçta 6 aylık idari gözaltı emri yayınlasa da bu daha sonra 1 ay 2 güne düşürüldü. 15 Nisan 2015 günü, askeri savcılık, PLC üyesi ve siyasi bir lider olması nedeniyle Khalida’ya isnat edilen 12 ayrı suçlamanın listesini yayınladı.

Kaynak: http://www.addameer.org/news/hearing-plc-member-khalida-jarrar-postponed-10-august-2015

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.