Filistin: Nafha hapishanesindeki 50 Tutsak Açlık Grevine Başladı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“İşgalci İsrail’in hapishanelerinde 6.500’den fazla Filistinli esir bulunuyor. Yüzlercesi herhangi bir suçlama veya mahkeme olmaksızın idari tutukluluk kapsamında hapsedilmiş durumda. Bu tutuklular arasında ebeveynleri veya avukatları olmadan sorgulanan ve işkence ve tehdit ile alı…”

Filistinli Tutsaklar Derneği Negev çölündeki Nafha hapishanesinde tutulan 50 Filistinli tutsağın Salı günü (6 Ocak) itibariyle yemek yemeyi bıraktığını açıkladı. Filistinli Al-Yawm haber ajansının verdiği bilgiye göre tutsaklar Ktzi’ot hapishanesine nakledildikten aylar sonra tekrar Nafha hapishanesine gönderilmelerine karşı çıktılar. Tutsaklar Ktzi’ot hapishanesine nakledilmeden önce de Nafha’da özellikle ayrı koğuşlarda tutuluyordu. **http://presstv.ir/Detail/2016/01/06/444718/Palestinian-inmates-hunger-strike-mistreatment-Nafha-Prison-Negev//**

İşgalci İsrail’in hapishanelerinde 6.500’den fazla Filistinli esir bulunuyor. Yüzlercesi herhangi bir suçlama veya mahkeme olmaksızın idari tutukluluk kapsamında hapsedilmiş durumda. Bu tutuklular arasında ebeveynleri veya avukatları olmadan sorgulanan ve işkence ve tehdit ile alınmış itiraflarla hapsedilen çocuk mahpuslar da yer alıyor. 13 yaşındaki Ahmad Manasrah işgal altındaki Kudüs yakınlarında, 10 Ekim’de işgal askerlerince vurulmuştu. 15 yaşındaki kuzeni Hassan Manasrah ise işgal askerlerinin kurşunlarıyla katledilmişti. Yaralıyken askerlerce dövülen Ahmad daha sonra yanında ebeveynleri veya avukatları olmadan sorguya alındı. Yasadışı yollarla ve işkence ile alınmış itirafa dayanılarak Ahmad İsrailli yerleşimcilere yönelik bir bıçaklı saldırıya katılmaktan tutuklandı.**https://www.facebook.com/events/533789226784553//**

Filistinli çocuk tutsak Ahmad Manasrah

Filistinli tutsaklar işgale, idari tutukluluğa ve hapishanelerdeki insan hakları ihlallerine karşı direnebilmek için sıklıkla açlık grevine başvuruyor. 2015 yılının Aralık ayında işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Hawara hapishanesindeki tutsaklar İsrail hapishane yönetiminin hücrelerine baskın düzenlemesi ve çıplak arama yapması üzerine açlık grevi başlatmıştı.

İşgalci İsrail idari tutukluluğa karşı açlık grevi başlatan Muhammed Allan’ı 5 Kasım 2015’te serbest bırakmıştı. Allan cezasının askıya alınması üzerine 66 günlük açlık grevini sonlandırmıştı. Ancak Filistinli insan hakları örgütleri her an cezanın yeniden uygulanabileceği uyarısında bulunarak Muhammed Allan’ın tekrar tutuklanabileceğini belirtmişti.

İşgalci İsrail, özellikle 2012’de gerçekleştirilmiş tarihi ve kitlesel grev ile birlikte açlık grevlerini büyük bir tehdit olarak algılıyor, bu nedenle direnişi kitleselleşmeden ve uluslararası kamuoyunu harekete geçirmeden bastırabilmek için her türlü haksız uygulamayı gayrimeşru işgal mahkemeleri aracılığıyla ‘yasallaştırıyor’. Bunlardan birisi de Muhammed Allan açlık grevine devam ederken İsrail Parlamentosu (Knesset) tarafından onaylanan açlık grevcilerinin zorla beslenmesine yönelik yasaydı.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.