Filistin: ‘Hares Çocukları’ Taş Attıkları İçin 15 Yıl Ceza Aldı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“ile olan anlaşmalarını feshet. İsrail, Hares Çocuklarını ve Filistinli tutsakları serbest bırak! ‘Hares Çocuklarına Özgürlük’ kampanyasının örgütleyicileri yaptıkları açıklama ile gençlerin 2013’ün Mart ayında resmen evlerinden kaçırıldıklarını ve işkence altı…”

‘Hares çocukları’ olarak bilinen beş Filistinli genç Batı Şeria’da bir İsrail yerleşimcisinin aracına taş atmakla suçlandıkları dava sonucu 15 yıl hapis cezası aldı.

Son 2 sene ve 8 aydır ceza evinde tutulan Ali Shamlawi, Mohammed Kleib, Mohammed Suleiman, Ammar Souf ve Tamer Souf isimli gençler 2013 yılının Mart ayında işgal altındaki Batı Şeria’nın Hares köyünde bir İsrail yerleşimcisinin arabasına taş attıkları gerekçesiyle tutuklanmıştı.
Gayrimeşru İsrail askeri mahkemesi, tutuklandıkları sırada yaşları 16 ve 17 arasında değişen Filistinli gençleri İsrailli yerleşimcinin arabasına taş atıp kazaya ve araçtaki 3 çocuğun yaralanmasına sebebiyet vermekten suçlu buldu.
Filistinli gençlerin İsrail gizli servisi tarafından işkence altında itirafa zorlandıklarını belirten insan hakları örgütleri tutuklamaya ve devamındaki adli kovuşturmaya şiddetle itiraz etmişti. İşgalci İsrail bu yıl başlattığı uygulama ile taş atmayı ağır suç kapsamına koyarak gençlerin ateşleyeceği üçüncü intifada potansiyelinden ne kadar çok korktuğunu ortaya koydu. Taş attıkları gerekçesiyle tutuklanan çocuklar göz altı merkezlerinde ağır sorgulamalardan geçiriliyor ve aileleri çocuklarının serbest kalması için asla ödemeyecekleri ağır para cezalarına çarptırılıyor. Ödenmesi imkansız kefalet bedelleri abluka nedeniyle yoksullaşmış Filistinli aileleri çaresiz bırakıyor ve her geçen gün işgalci İsrail hapishane sistemindeki çocuk tutuklu sayısı artıyor.

* New YorK: BM, G4S**http://bdsturkiye.org/bds-haberler/220den-fazla-kurulus-bmyi-g4s-sirketini-boykot-etmeye-cagirdi//**ile olan anlaşmalarını feshet. İsrail, Hares Çocuklarını ve Filistinli tutsakları serbest bırak!
‘Hares Çocuklarına Özgürlük’ kampanyasının örgütleyicileri yaptıkları açıklama ile gençlerin 2013’ün Mart ayında resmen evlerinden kaçırıldıklarını ve işkence altında olmayan bir suçu itirafa zorlandıklarını beyan etti. Açıklama şu şekilde devam etti: ‘Gençler taş attıklarını inkar etmiş olmalarına rağmen işkenceli sorgulamalar ile itirafa zorlandılar. Gençlerin suçlu olduğunu gösteren hiçbir kanıt bulunamadı ancak bu, yargısız infaz yapan ve davalarda Filistinlileri %99,7 oranında mahkum eden İsrail Askeri Mahkemesinin gerçeği.’
Kampanya örgütü yerel ve uluslararası insan hakları ve dayanışma örgütlerini kararı protesto etmeye ve dayanışmaya çağırıyor.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.