Filistin: Etzion Hapishanesindeki 46 Tutsak Açlık Grevinde

Etzion hapishanesindeki en az 46 Filistinli tutsak 3 Mart Perşembe günü hapishanedeki sağlıksız koşulları ve kötü muameleyi protesto etmek için süresiz açlık grevine girdi.

Filistinli Tutsaklar Birliğinden Jacqueline Fararjeh tutsakların 15 gündür banyo hakkından mahrum edildiğini ifade etti. Tutuklu Sorunları Komitesinden Hussien al-Sheikh ise son yağmurlarla kötü durumdaki hapishanenin su aldığını, mahpusların kıyafetlerinin ve battaniyelerinin çürüdüğünü ve buna bağlı enfeksiyon başladığını açıkladı.
Etzion hapishanesi, duruşma bekleyen Filistinlilerin toplandığı bir merkez ancak 11 idari gözaltı tutsağı da diğer İsrail hapishanelerinin Filistinli tutsaklarla dolup taşması nedeniyle şu anda burada tutuluyor.
Avukat Fararjeh, Etzion’un merkezi İsrail Hapishane Sisteminin dışında, askeri yargı kapsamında olduğunu ve Filistinlilerin esir edildiği en kötü hapishane olduğunu belirtti.
Kötü yemek ve barınma koşullarının yanı sıra al-Sheikh, İsrailli yetkililerin Etzion hapishanesindeki Filistinli tutsaklara yönelik hakaret, darp ve işkence dolu sicillerinin de belgelendiğini ekledi.
Şu anda İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7.000 Filistinli işkence, aile ziyaretlerinden ve tedavi hakkından yoksun bırakılma, tecrit ve kötü muamele ile karşı karşıya kalıyor.

Kaynak: http://www.maannews.com/Content.aspx?id=770533

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.