Filipinler: Yeni Halk Ordusunun 47’inci Kuruluş Yıldönümü

Eylemcilerin Yeni Halk Ordusunun 47’inci yıldönümü onuruna gerçekleştirdikleri yürüyüşten bir kare, 29 Mart 2016 | Foto: Kathy Yamzon

Filipinler Ulusal Demokratik Cephesi, Komünist Parti eski sözcüsü “Ka Roger” Rosal’ı Yeni Halk Ordusunun (NPA) 47’inci kuruluş yıldönümünde andı. Yeni Halk Ordusu devlete karşı silahlı mücadelesini bugün de sürdürmektedir.

Rosal’ın küllerini taşıyan maskeli eylemciler, 29 Mart 2016 | Foto: Kathy Yamzon

Rosal Haziran 2011’de hayatını kaybetmiş ancak ölümü Komünist Parti tarafından o yılın Ekim ayında teyit edilmişti. Rosal’ın külleri maskeli eylemciler eşliğinde taşındı. Küllerin Rosal’ın evi olan Ibaan, Batangas’ta 31 Mart Perşembe günü gömülmesi planlanıyor.

Filipinler Ulusal Demokratik Cephesi barış görüşmeleri heyetinden Luis Jalandoni, Yeni Halk Ordusunu gerici rejimin ordusuna ve paramiliter güçlerine karşı yürüttüğü başarılı taktiklerinden ve kazanımlarından dolayı kutladı. Jalandoni, Rosal’ı mükemmel bir müzakereci ve devrimci hareketin ruhu, yüzü ve sesi olarak andı.

Kaynak: http://interaksyon.com/article/125751/ka-roger-going-home-to-batangas-honored-on-npas-47th-as-govt-condemns-continuing-armed-struggle

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.