Filipinler: Yeni Halk Ordusu (NPA) 10 Askerin Ölümü ve 2’sinin Tutsak Alınmasının Sorumluluğunu Üstlendi

NPA-New-Peoples-Army

Filipinler Komünist Partisi- Yeni Halk Ordusu (NPA) sözcüsü Allan Juanito, 29 Eylül’de Kuzey Mindanao’da Bukidnon, Misamis Oriental, and Agusan del Sur illerinde 10 askerin öldüğü, düzünelercesinin de yaralandığı çatışmaların sorumluluğunu üstlendiklerini kamuoyuna açıkladı.

26. Piyade taburu bünyesinde bulunan Barış ve Kalkınma Timi’nin lideri olan çavuş Adriano de la Peña Bengil 19 Eylül’deki çatışmalarda NPA tarafından tutsak alındı. Ordunun yaptığı kurtarma operasyonları başarısızlıkla sonuçlandı.

Compostela Vadisi NPA Bölge Alt Komutanlığı sözcüsü Aries Francisco, 30 Eylül’den beri haber alınamayan Yeniden Yapılandırılan Özel Harekat Birlikleri üyesi uzman erbaş Niño Alavaro ve Marjon Anover’in savaş esiri olarak ellerinde bulunduğunu, haklarındaki soruşturmanın tamamlanması için güvenli bir bölgeye nakledildiklerini ifade etti. Tutsak alınan bu iki özel harekatçıya yönelik suçlamalardan birinin de geçen yıl Montevista, Compostela Vadi’sinde çıkan çatışmada tutsak düşen üç NPA savaşçısına işkence yapılması olduğunu söyledi.

Haber: İsyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.