Filipinler: Yeni Halk Ordusu 2 Polisi Rehin Aldı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Polis yetkilileri Pazartesi günü yaptıkları açıklamada kıdemli polis memuru Edwin Castor ve Warren Coñales’in NPA gerillalarınca tutsak alındığını doğruladı. NPA, güvenlik güçlerinin tutsak edilmesi eyleminin, Kuzey Cotabato, Kidapawan kentinde protestocu köylülere polisin va…”

Funeral-Caravan-2

Filipinler Yeni Halk Ordusu (NPA) üç ilde karayoluna kurduğu barikatlar ve kontrol noktaları ile Agusan del Norte’de operasyon yaptı ve iki polisi rehin aldı. **http://www.manilatimes.net/npas-capture-policemen-soldier-in-checkpoints/254094//**

Polis yetkilileri Pazartesi günü yaptıkları açıklamada kıdemli polis memuru Edwin Castor ve Warren Coñales’in NPA gerillalarınca tutsak alındığını doğruladı.

NPA, güvenlik güçlerinin tutsak edilmesi eyleminin, Kuzey Cotabato, Kidapawan kentinde protestocu köylülere polisin vahşice saldırmasını protesto etmek için yapıldığını söyledi.

Yoksul köylüler ve yerli halk lumadlardan oluşan 5.000’den fazla kişi El Nino kasırgası sonucu oluşan kuraklık nedeniyle çiftliklerinin harap olduğunu söyleyerek yollara barikat kurmuş ve hükümetten gıda yardımı talep etmişti.

NPA sözcüsü Rubi del Mundo, “Kuzey Cotabato eyaletindeki El Nino kasırgası felaketinden etkilenen köylülerin ve lumadların seslerini duyurmak amacıyla Kidapawan kentinde kurdukları barikatların güvenlik güçlerince şiddet kullanılarak dağıtılmasına ve eylemin kanlı olaylara sahne olmasına karşı Güney Mindanao’da bulunan Ulusal Demokratik Cephe’nin ve bölgedeki devrimci güçlerin, öfkeli olduklarını,” söyledi.

Mundo ayrıca, “Kuzey Cotabato Valisi Emmylou Taliño-Mendoza’nın yerel gerici hükümetinin ve 3. Benigno Aquino-ABD faşist rejiminin kanlı elleriyle üç çiftçi öldürüldü, 116 kişi yaralandı ve gözaltına alındı,” dedi.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.