FHKC’nin Yoldaş Ömer Nayif Zayid Suikastına İlişkin Tam Açıklama Metni

FHKC, eski bir politik tutsak olan, hayatını Filistin davasına adamış ve bu sabah (26 Şubat) Bulgaristan, Sofya’daki Filistin Büyükelçiliği’nde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden şehit yoldaş Ömer Nayif Zayid’i selamlıyor ve yasını tutuyor.
Yoldaş Ömer Nayif Zayid, 40 günlük açlık grevinin ardından 1990’da Siyonist zindanlarından kaçmayı başarmış, ancak 25 yıl sonra Siyonist ve Bulgar güçleri tarafından sınır dışı edilmekle tehdit edilmiş, bu nedenle de Filistin Büyükelçiliğine sığınmıştı. Zayid, kardeşi ve erken salıverilmesinin ardından Siyonist güçlerce tekrar tutuklanan Samer Mahroum’un da dahil olduğu bir direniş grubu ile Kudüs’teki gayrimeşru yerleşimleri hedef alan bir operasyon nedeniyle hapsedilmişti.
Siyonist zindandan kaçan yoldaş Nayif Zayid, Arap dünyasını aşarak Bulgaristan’a ulaşmış, azim, yaratıcılık ve direnç örneği sergilemiştir. Siyonist işgalcilerin ve istihbarat servislerinin Siyonist hapishanelerden kurtulmayı başarmış bu direniş timsalini yok etme niyetleri doğrultusunda Nayif Zayid’in hedef haline geldiği çoktan beri açıktı.
FHKC olarak bu alçakça saldırıdan Siyonist devlet ve Mossad kadar yoldaşımızın güvenliğini almayan, onu korumayan Filistin Yönetimi ile Filistin Büyükelçiliğini ve üç ay boyunca Nayif Zayid’i tutuklamak için onu takip eden Bulgar yetkilileri de sorumlu tutuyoruz. Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Dışişleri Bakanı Riyad al-Maliki ve Büyükelçi Ahmad al-Madbouh başta olmak üzere Filistin Yönetiminin bu saldırıdan bizzat sorumlu olduğunun altını çiziyoruz.
Bu saldırı Filistin Yönetiminin üst düzey yetkilileri ile Bulgaristan yetkilileri Ramallah’ta görüşürken gerçekleşti ve bu toplantıda şehit yoldaş Ömer Nayif Zayid için hiçbir talepte bulunulmadı.
FHKC şehit yoldaş Ömer Nayif Zayid suikastini aydınlatmaya, şehit yoldaşımızın ailesi ile dayanışma içinde olmaya ve suikastındaki bütün sorumlulardan hesap sormaya ant içer. O Filistin içinde ve dışında katil Siyonist sömürge projesince katledilen diğer büyük şehitler arasına katılırken biz de her zaman olduğu gibi yoldaşımızın Filistin’in ve halkının kurtuluşu için verdiği aralıksız mücadelenin izinden gitmeye söz veriyoruz.

Kaynak: http://pflp.ps/english/2016/02/26/pflp-mourns-and-salutes-the-martyr-comrade-omar-nayef-zayed-assassinated-in-bulgaria/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.