FHKC Yarmouk’ta IŞİD’e Karşı Tutum Alma Çağrısında Bulundu

pflplogo

Yarmouk mülteci kampı, bir kez daha suç çetelerinin elinde imha, cinayet ve katliamla karşı karşıya kaldı. Onlar kampı ele geçirip, halkın geri dönüş hakkını ortadan kaldırmak için Suriye dışına çıkarma yollarını aradılar.  Daha fazla cinayet işlemek, yerinden etmek ve kampı ele geçirmek için Nusra Cephesi’nin yardım ve yataklığıyla yapılan sözde IŞİD saldırısı, barış süreci için yapılan tüm girişimler başarısızlığa uğramadan önce bu kriz içinde yeni bir aşama olarak ortaya çıktı. Kamptaki Filistinlilerin acılarını dindirmek için bu yeni gelişmeye karşı net bir cevap vermek oldukça kritik bir öneme sahiptir.

Kamp içerisinde ortaya çıkan bu kriz ve silahlı kişilerin kamptan atılmasına yönelik başarısız girişimler, IŞİD ve Nusra’nın kamptaki varlığını sürdürmesinin ışığında FHKC, tüm Filistinli gruplara bu acil duruma ve halkımızın acısına karşı göğüs germek için ciddi ve sorumluluk gerektiren bir duruş sergilemelerini istiyor. Artan kuşatmayı kaldırma, Kampı Yıkma Projesi‘nin yolunu kesme, yerlerinden sürülmüş insanların kampa dönmesi, Filistin uğruna yapılan mücadelenin rotasını korumak için  kampı Suriye krizinden arındırma ve kampı suç çetelerinden kurtarma amacı vardır.

Bu bağlamda, FHKC bu zorluğa göğüs germek için, tüm Filistinli gruplara ve Filistin Özgürlük Ordusu’na birleşik bir güç oluşturması çağrısında bulundu. Ayrıca FHKC birleşmiş Filistin duruşunu açıklığa kavuşturmak, kampı özgürleştirmek, suç çetelerini dışarı atmak ve halkın kamplarına geri dönmesini sağlamak için siyasal alanda ve savaş alanındaki ihtiyaçlara vurgu yapmaktadır.

Kaynak: http://mrzine.monthlyreview.org/2015/pflp120415.html
Etiketler: , ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.