FHKC İşgale Karşı Direnişi Yükseltme Çağrısı Yaptı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“onurlandırdı. Siyonist işgale ve onun suçlarına karşı çıkan Melhem’in Filistin halkının oğlu olduğunu ifade eden FHKC, kuzeyden güneye, nehirden denize Filistin halkının, ne Oslo’nun ne de işgal uygulamalarının silip atamayacağı bir kararlılığa sahip olduğunu da ekledi.…”

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, işgalcinin Filistin halkına karşı işlediği suçlara, teröre, ırkçılığa ve en son saldırı olarak da İntifada şehidi Muhannad Halabi’nin aile evinin yıkılmasına cevaben Filistin halkına, ulusal ve İslami güçlere direniş çağrısında bulundu.
FHKC, 9 Ocak sabahında kuzey Eriha’da yer alan El-Hamra kontrol noktasında işgal askerleri tarafından soğuk kanlılıkla vurulan Ali Hajj Muhammad (21) ve Said Abu al-Wafa (38) isimli şehitleri onurlandırdı.
FHKC aynı zamanda, zorla yerinden etme uygulamalarını, korkak işgal askerleri tarafından Filistinli çocuklara ve gençliğe karşı gerçekleştirilen suikastları ve direnen Filistin gençliğiyle baş edemeyen işgalcinin ırkçı ve faşist doğasını gözler önüne seren bir şekilde askerleri ve yerleşimcileri siviller üzerine salmasını kınadı.
FHKC, Tel Aviv’de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine neden olacak derecede işgal rejiminde panik yaratan ve işgalci gizli servisini günlerce şaşırtan Arara köyünden şehit Nashat Melhem’i**Nashat Melhem 1 Ocak’ta Tel Aviv’de, iki kişinin ölümü ve yedi kişinin yaralanması ile sonuçlanan silahlı saldırının şüphelisiydi. Bir haftalık bir takip sonucunda işgal askerleri tarafından kendi köyü olan Arara’da kıstırıldı ve öldürüldü/**onurlandırdı.
Siyonist işgale ve onun suçlarına karşı çıkan Melhem’in Filistin halkının oğlu olduğunu ifade eden FHKC, kuzeyden güneye, nehirden denize Filistin halkının, ne Oslo’nun ne de işgal uygulamalarının silip atamayacağı bir kararlılığa sahip olduğunu da ekledi.
Aynı zamanda yoldaş Mahmoud al-Ras da, Melhem’in adını İntifada şehitleri arasından kaldıran ve Melhem’in eylemini İntifada’ya karşı işlenmiş ahlaki ve ulusal bir suç ve Filistin gençlik direnişini itibarsızlaştırma girişimi olarak niteleyen Ramallah’taki Sağlık Bakanını kınadı. Mahmoud al-Ras, bunun Melhem’in Filistin davası şehidi olduğu gerçeğini değiştirmediğini ve hiçbir bakanın kimin şehit olduğu konusunda karar merci olmadığını, bu kararı sadece ve sadece Filistin halkının verebileceğini ifade etti.
FHKC, şehit Melhem’e karşı yürütülmüş olan operasyonun işgal altındaki Filistin topraklarını ayırma ve halkı ve davasını bölme girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığını gösterdiğini belirtti. Her tülü faşist ve ırkçı baskı, toplu ceza ve gençlerin soğukkanlılıkla katledilmesi halkımızın Filistin topraklarında İntifada’yı yükseltme kararlılığını ancak ve ancak perçinleyebilir.
FHKC, resmi Filistin liderliğinden İntifada’ya sahip çıkmasını, şehit ailelerine arka çıkmak da dahil olmak üzere İntifada’nın devamı ve yükselişi için her türlü desteği sağlamasını ve işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonu başta olmak üzere bütün koordinasyon ilişkilerine son vermesini istedi. Dahası FHKC, Filistin halkının nabzı ve eğilimleriyle uyumlu ve halklarının özgürlüğü için herşeyi veren Filistin gençliğinin fedakarlıklarına yaraşır düzeyde resmi bir Filistin politik hattının ve söyleminin oluşturulmasını talep etti.

Kaynak: http://pflp.ps/english/2016/01/16/pflp-urges-escalation-of-uprising-against-occupation-by-all-means-of-struggle/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.