Farc-Ep: Bu Savaşı Durdurmanın Zamanı Geldi

el-gobierno-promete-blindar-procesos-judiciales-de-falsos-positivos

Kolombiya Ordusu Arauca Tame’da, Luz Dary Fandino’yu Öldürdü

Tame (Arauca) Belediyesi San José de Morichal kent nüfusundan alınan bilgiye ve insan hakları örgütlerinin  göre,  Luz Dary Fandino (37), karısı ve 3 çocuğunun annesiyle birlikte Ordunun 18. Tugayı tarafından öldürüldü.

15 Haziran tarihinde çatışmada öldürülen Luz Dary Fandino Askeri Kuvvetler tarafından gerilla savaşçısı olarak sunuldu.

Ordu evden yaklaşık 18 metre uzaktan makineli tüfekle evi ateşe tuttu, saldırı devam ederken havadan geçen bir helikopter de evi havadan vurdu. Evin içinde bulunan çok sayıda plastik eldiven cinayetten sonra ceset üzerinde kanıtların manipüle edildiğini gösteriyor.

Bu saldırı, 40’tan fazla çocuğun bulunduğu yerel okulun 400 metre ilerisinde meydana geldi.

Luz Dary Fandino’nun en büyük oğlu da 18. Tugaya askeri hizmet vermektedir. 


CAbezote-en-ingles

Konuya ilişkin, Havana, Küba, barış görüşmeleri sitesindeki açıklama, 23 Haziran 2015

Bu Savaşı Durdurma Zamanı

İkili ateşkes anlaşmasından kaçanlar çatışmada ölenlerin haberlerine ağlıyorlar. Biz savaşı durdurma olasılığının önündeki engelleri kaldırmak ve ateşkes anlaşması yapmak için Cumhurbaşkanı Santos’a bir kez daha çağrıda bulunuyoruz.

Barış süreci, Kolombiya’da diğerlerinden farklı ilerlemiştir ve bugün çatışmaların ardındaki düğüm noktaları hakkında ve karmaşık konularda önemli tartışmalar yapıyoruz. Asker kıyafeti giymiş genç erkekler, polis veya gerilla üniformalılar için, tüm bu gözde kesimlerin hepsi için ölüm üzücü, bu nedenle, onun arka planındaki orduyla yüzleşilmeli. Daha çok da çocukları en ön saflarda savaştıranlarla, hayatlarını riske atanlarla, onları ateşe atanlarla…

Biz “Hiç savaş yokmuş gibi barış müzakeresi” gibi tamamen sağduyudan yoksun bu saçma slogan ile asla mutabık kalmayız. Bu ateşkesin politik ve militan gerillalar lehine olacağını söylemek tamamen safsatadır. Hayır hayır; bu sadece uzlaşmak için toplu iyileştirme isteği olacaktır.

Savaşın ortasında barış hakkında konuşanlar olarak, hükümetin karar vermede inatçı tutumu nedeniyle Kolombiya’da bugün olanlar için, ilk etap olarak,  içeriğinde kesin bir ateşkes ve tarafların tam yetkili temsilcileriyle birlikte doldurulan ikili anlaşmayla birlikte silahları susturmak gerekiyor.

Başkan Santos, Bakan Villegas: daha fazla mağduriyet yaşanmasını önlemek ve bu barış sürecini yok etmemek için savaşı durdurmanın zamanı geldi. Bizlerin, sadece güven ve uyum ortamında nihai anlaşmaya varmak için gerekli olan görüşmelere katılmamız mümkündür. Sizler şantaj yapmak için insanlık dolu genel talepleri dikkate almıyorsunuz.

FARC-EP Barış Delegasyonu

Kaynak:https://libya360.wordpress.com/2015/06/23/colombian-army-kills-luz-dary-fandino-in-tame-arauca/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.