Ekvador: Kolej Öğrencileri Polisle Çatıştı

16-02-2016-montufar-7

Ekvador Quito’da bulunan Montúfar Koleji öğrencileri öğretmen değişikliği üzerine protesto gösterisi düzenlediler. Çıkan çatışmada 1 polis yaralanırken 4 öğrencide gözaltına alındı.

Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen öğrenciler kolej binasının ön kapısını kütükle kırmaya çalıştılar. Protestocu öğrenciler taş ve sopalarla isyan ederken yol kesip, polisle çatıştılar.

16-02-2016-montufar-2

Öğrenci liderleri, sömestr ortasında öğretmen değişikliğinin olmasının ayrımcılık olduğunu ve öğretmenlerini geri istediklerini belirttiler. Eğitim Bakanlığı tarafından yeri değiştirilen 16 öğretmen için düzenlenen protesto gösterilerine öğrenci velileri de katıldılar.

Öğrencilerle konuşmak için gelen Milli Eğitim Bakanı Augusto Espinosa protestolara katılan öğrencileri sınıf düzenini bozmak ve disiplin suçu işlemekle suçlarken, öğrencilerde yetkilileri arkadaşlarının serbest bırakılması konusunda uyardılar.16-02-2016-montufar-6

Montúfar Koleji önü savaş alanına dönüşürken yol kesme eylemi nedeniyle toplu taşıma seferleri iptal edildi.

Haber:isyandan.org
Kaynak: Bu haber için http://www.elcomercio.com/actualidad/napo-estudiantes-manifestaciones-transito-colegiomontufar.html sitesinden faydalanılmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.