Cezaevleri ve Açlık Grevleri SYRIZA Hükümetini Test Ediyor

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“karşı ve Ateş Hücreleri Komplosu örgütü (Conspiracy of the Cells of Fire- CCF) ile bağlantılı olduğu ya da desteklediği düşünülen kişilerin ve bu kişilerin aile üyelerinin tutuklanmasına cevaben açlık grevine başladılar. İşgalin gerekçeleri aşağıdadır: Bugün, 8 Mart …”

syrizaAnarşistler, sürmekte olan açlık grevi ile dayanışma için Atina’daki Syriza Genel Merkezi’ni işgal etti.

Mevcut hükümet partisi Syriza’nın merkez binası, Yunanistan cezaevlerinde sürmekte olan açlık grevi ile dayanışmak için anarşistler tarafından işgal edildi. Geçtiğimiz hafta, bir grup anarşist ve politik tutsak, yüksek güvenlikli C tipi cezaevlerine **(F Tipi Cezaevleri Ç.N.)/** karşı ve Ateş Hücreleri Komplosu örgütü (Conspiracy of the Cells of Fire- CCF) ile bağlantılı olduğu ya da desteklediği düşünülen kişilerin ve bu kişilerin aile üyelerinin tutuklanmasına cevaben açlık grevine başladılar.

İşgalin gerekçeleri aşağıdadır:

Bugün, 8 Mart Pazar, Koumoundourou caddesinde bulunan SYRIZA hükümetinin merkez ofisini işgal ediyoruz. Yunanistan cezaevlerinde açlık grevinde olan politik tutsaklar ile dayanışma içerisindeyiz ve taleplerinin yerine getirilmesini istiyoruz.

  1. Anti-terör Yasası A’, Madde 187, Yasa 2001’in kaldırılması (suç teşkil eden örgüt)
  2. Anti-terör Yasası B’, madde 187A, Yasa 2001’ün kaldırılması (terörist örgütlenme)
  3. “Kapşon yasası”nın kaldırılması (gösterilerde kimliğini gizlemek için  yüzün tamamen yada kısmen bez vs. örtülmesi)
  4. C tipi cezaevlerinin yasal çerçevesinin kaldırılması
  5. Savvas Xiros’un (17 Kasım Devrimci Örgütü’ne katılımdan mahkum) sağlık problemleri nedeni ile derhal cezaevinden salınması
  6. Devrimci Örgüt Ateş Hücreleri Komplosu tutuklularının aile bağlantılarının kriminalize edilmemesi.

Anarşistler, bu taleplerle açlık grevi yapan politik tutsaklar ile dayanışma içerisindedir.

İşgalin bir videosunda, grubun binaya girişi ve “açlık grevindekiler ile dayanışma”yı belirten bir pankart astıkları görülüyor.

Bir grup tutsak yakın zamanda, bir önceki hükümet tarafından açılan, özellikle ciddi durumlarda tehlikeli olduğu addedilen kişileri tutsak etmek ve bazı durumlarda tecrit etmek için kullanılacağı söylenen yüksek güvenlikli C tipi cezaevlerinin kaldırılması talebi ile açlık grevi başlattılar. Yunanistan’ın merkezinde Domoko’da C tipine dönüştürülen ilk tesis yakın zamanda faaliyete girdi ve halihazırda bir grup anarşist burada tutsak bulunmakta.

C tipi cezaevlerinin yaratılmasının bahanesi de Ocak 2014’te 17 Kasım üyesi Christodoulos Xeros’un kaçışıydı. Xeros akabinde yeniden yakalandı ancak, kayıtlara göre, CCF üyelerinin cezaevinden kaçışı için plan yapmaktaydı. Xeros’un yeniden yakalanması ile birlikte polis, onunla çalıştıklarını ileri sürdükleri birtakım kişileri tutukladı. Tutuklamaların gözaltındakilerin ailelerine dek uzanmasına, CCF üyeleri açlık greviyle cevap vererek mücadeleyi genişlettiler.

Domokos C Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi Başgardiyanı 21.02.2015 tarihinde kaleşnikofla taranarak öldürüldü.

Domokos C Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi Başgardiyanı 21.02.2015 tarihinde kaleşnikofla taranarak öldürüldü.

Kolektif açlık grevi ve politik tutsakların mücadelesi; Domokos C tipi cezaevinde E1 Bloğuna kalan üç şehir gerillası Dimitris Koufontinas, Kostas Gournas, Devrimci Mücadele üyesi Nikos Maziotis  ve Tutsak Savaşçılar Dayanışma Ağı’ndan beş kişinin Antonis Stamboulos (Larissa Cezaevi), Tasos Theofilou (Domokos Cezaevi), Fivos Harisis, Argyris Ntalios ve Giorgos Karagiannidis (Koridallos Cezaevi) katılımı ile sürmektedir. Önümüzdeki günlerde açlık grevine katılacak Tutsak Savaşçılar Ağı’nın geri kalan tutsak yoldaşları da açlık grevine katılacaklardır…

Ayrıca, Domokos C tipi cezaevinde E1 Bloğunda kalan Giorgos Sofianidis çalışmalarına devam edebilmek için Koridallos cezaevine  hemen nakledilmesi talebiyle, Mohamed-Said Elchibah 27 Şubat beri C tipi maksimum güvenlikli cezaevlerinin kaldırılması talebiyle açlık grevindedir.

Bu gelişmeler Syriza’nın önceki hükümetler tarafından yaratılan otoriter yapıları parçalamak isteyip istemediğini ya da buna gücü olup olmadığını test edecektir.

Kaynaklar:

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.