Bangladeş: Kadınlar Öz Savunma İçin Örgütleniyor

Kadınlar Dakka Üniversitesinde artan şiddete ve cinsel tacize karşı öz savunma teknikleri eğitimi alıyor.

Yeni kurulmuş olan Pritilata Tugayı (Pritilata Brigade) 8 Nisan Cuma günü Raju Anıtı Heykeli önünde kadınların artan şiddete ve cinsel tacize karşı öz savunma geliştirebilmeleri için tekvando eğitimi düzenledi.

Eğitim, kolej öğrencisi Sohagi Jahan Tonu’nun Comilla Kışlası içerisinde geçen ay tecavüze uğrayıp öldürülmesiyle tetiklenen protestoların ardından ‘Bütün Tonular için eğitim’ şiarıyla örgütlendi.

Eğitimi örgütleyen sol eğilimli Bangladeş Öğrenci Sendikası Başkanı Lucky Akter eğitimin ilk gününe kendisi de dahil 17 kadının katıldığını ifade etti. Akter verdiği demeçte hükümetin veya meclisin kadınların güvenliğini sağlamalarını beklemek gibi bir lüksleri bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Akter şu şekilde devam etti:

İşte bu nedenle biz de inisiyatifi elimize aldık. Her Cuma Raju Chattar’da eğitim olacak ve ileride bu eğitimler Dhaka’nın başka bölgelerine de yayılacak.

 

Eğitim Bangladeş Tekvando Federasyonu’nun işbirliği ile gerçekleşti. Eğitmenlerden siyah kuşak sahibi Akter Ruma katılımcıların coşkusunun ilham verici olduğunu ve herkesin hızla mümkün olduğunca çok şey öğrenmeye hevesli olduğunu ifade etti.

Çeviren Notu: Bu kısa haber hayatta kalmak için kocasını öldüren ve öz savunma yaptığı için erkek egemen yargı tarafından hapsedilen Çilem Doğan’a ithaf edilmiştir. ÖZ SAVUNMA HAKTIR! Çilem Doğan için özgürlük, Nevin Yıldırım için özgürlük! Dünyanın her yerinde kadınlar, hayatları için öz savunmaya!

Kaynak: http://bdnews24.com/bangladesh/2016/04/08/women-train-in-self-defence-in-dhaka-for-protection-against-sexual-assaults

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.