Bangladeş: 2 PBSP militanı Öldürüldü 3’ü Tutuklandı

Tangail-District-Map-628x1024

Çarşamba günü erken saatlerde Maishamara köyündeki Tangail Sadar Karakolu (Upazila) Acil Eylem Taburu (RAB)’nun düzenlediği saldırıda  Doğu Bengal Proleterya Partisi (PBSP) üyesi iki kişi hayatını kaybetti 3’üde yaralandı.

RAB ölenlerden birisinin Parishad Birliği üyesi olduğunu ve diğer 3 kişinin ise çatışmanın olduğu mevkide gözaltına alındığını söylüyor. RAB ayrıca baskında ölenlerin tümünün ‘radikal örgüt’ üyesi olduğunu ama bu konuda herhangi bir ayrıntı veremeyeceğini de belirtiyor.

Tangail merkezli RAB’ın Bölük Komutanı Md Muhyiddîn Faruqi, “Parishad Baghil Birliği ve Monu Mia üyesi olan Akbar Hossain’in cesedini teşhis ettik. Kurşun yarası olan diğer üç ‘radikali’ ise olay yerinden alarak Tangail Tıp Fakültesi ve Hastanesine kaldırdık,” dedi.

RAB yetkilisi Faruqi, radikal örgütlerin bölgede toplandığına dair kendilerine gelen bir ihbar üzerine RAB’ın Maisha köyündeki Gugra Birliği’ne baskın düzenlediğini söyledi.

Faruqi bdnews24.com’a verdiği demeçte ” Shahadat Hossain’in evinde toplantı yapan 10 veya 12 radikalin köyde RAB’ın varlığını hissederek ateş açması ile çatışmanın başladığını” söyledi. Faruqi  ayrıca ‘çatışma’ sırasında Hossain ve Mia’nın olay yerinde öldüğünü ve iki ateşli silahla birlikte mühimmatın ele geçirildiğini söyledi.

PBSP Örgütü hakkında ek bilgi:

PBSP, 1967’de Dakka’da kurulan Mao’nun Düşüncelerini Araştırma Merkezi etrafında gelişen ve 1968’de Doğu Bengal İşçi Hareketi adını alan örgütlenme, bağımsızlık savaşında da aktif bir rol aldı. 1971’de  Doğu Bengal Proletarya Partisi adını aldı ve 1972’de Bağımsızlıktan sonra ilk kongresini topladı. Kurucu Genel Sekreter Siktar’ın devlet tarafından öldürülmesinden sonra ayrılan bir grup Arnavutluk çizgisine yöneldi. Kalanlar PBSP (Merkez Komite) olarak silahlı devrim programını savunarak faaliyete devam etti. Ayrıca Maoist parti ve örgütlerin oluşturduğu Devrimci Enternasyonalist Hareket ve Güney Asya Maoist Partiler ve Örgütler Koordinasyon Komitesi ile de ilişkileri vardır.

Ek bilgi isyandan.org ekibi tarafından eklenmiştir…
Kaynak: http://www.signalfire.org/2015/10/22/two-killed-three-arrested-in-raid-on-pbsp-in-tangail/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.