Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA) 9 Numaralı Bildiri, Mayıs 2015

MNLA_Logo

27 Nisan 2015’ten beri Mali Hükümeti’nin bize olan düşmanlığını sona erdirmesi için; Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’ne, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Özel Temsicisi’ne, arabuluculara, Avrupa Birliği’ne ve Amerika Birleşik Devleti’ne çağrıda bulunan Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA), uluslararası toplumun, söz konusu durumu yatıştırma ve normalize etme gücüne inanmaktadır.

Barış sürecine ve tüm taahhütlerimize olan saygımıza rağmen, Mali Hükümeti’nin saldırganlığı ve sürekli ateşkesi ihlali karşısında meşru savunma hakkımızı kullanmak durumunda kaldık.

Barışçıl ve elverişli bir iklime katkıda bulunabilmek adına peşinde olduğumuz iyi niyetli diyalog ve tartışma düzlemi, içinde bulunduğumuz durumu pekiştirirken, Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA); Moritanya Başkanı ve Afrika Birliği Başkanı himayesinde, 23 Mayıs 2014 tarihinde Kidal’da sonuca bağlanan Cezayir Deklarasyonun ateşkesle ilgili hükümlerine dayanarak, Menaka’daki hükümet yanlısı milislerin tamamen, kesin ve koşulsuz geri çekilişini istemektedir.

Ateşkes anlaşmalarının gerektirdiği taahhütlere yönelik ihlallere karşı uluslararası toplumun ilan etmiş olduğu 6 Şubat 2015 tarihli deklarasyonun mekanizmalarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA); arabulucu üye devletlerine, Mali’yle müttefik ülkelere; uluslararası toplumun ve Azavad Hareketleri Koordinasyonu’nun barış arayışında, Mali Hükümeti’nin sağduyu ve iyi niyet sahibi olması için tüm nüfuzlarını kullanmaları çağrısında bulunmaktadır.

1 Mayıs 2015

Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA)’nun İletişim Komisyonu Adına

Mossa Ag Attaher

Kaynak: http://mnlamov.net/actualites/436-la-cma-exige-le-retrait-immediat-et-sans-conditions-des-milices-pro-gouvernementales-de-la-ville-de-menaka.html
Etiketler: , ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.