Avustralya: Göçmen Haklarını Savunan Eylemciler Parlamentoyu İşgal Etti

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Sığınmacıların işkenceye maruz bırakıldığı, yaz güneşi altında havalandırmasız prefabrik yapılarda tutulduğu, mekanların son derece kalabalık ve pis olduğu, sığınmacıların başvurularının şeffaflıktan uzak bir şekilde değerlendirildiği, avukata erişim hakkı verilm…”

30 Kasım Çarşamba günü sayıları 40’ı bulan eylemciler meclis oturumunun yapıldığı sırada kendilerini yapıştırıcı ile korkuluklara bağlayarak hükümetin göçmen karşıtı politikalarını protesto ettiler.

Eylemciler hükümetin göçmen karşıtı politikalarını protesto için parlamentoyu işgal ettiler, 30 Kasım 2016, Avustralya | Foto: ABC News/ Naomi Woodley

Meclis oturumunu engelleyen eylemciler Manus ve Nauru göçmen toplama merkezlerinin kapatılmasını talep ettiler. Avustralya ülkeye kayıt dışı olarak giriş yapan sığınmacıları Nauru, Manus ve Christmas adalarındaki yasadışı gözaltı merkezlerinde tutuyor.**https://isyandan.org/makaleler/binoy-kampmark-nauru-multeciler-ve-avustralyanin-iskence-merkezi//**Sığınmacıların işkenceye maruz bırakıldığı, yaz güneşi altında havalandırmasız prefabrik yapılarda tutulduğu, mekanların son derece kalabalık ve pis olduğu, sığınmacıların başvurularının şeffaflıktan uzak bir şekilde değerlendirildiği, avukata erişim hakkı verilmediği ve cinsel saldırıların yaygın olduğu bu gözaltı merkezlerinde sığınmacılar kendilerini yakarak ve her gün protesto eylemi düzenleyerek seslerini dünyaya duyurmaya çalışıyorlar.

Çarşamba günü gerçekleştirilen eylemi WACA (Whistleblowers, Activists and Citizens Alliance) üstlendi. Eylemciler zorla dışarı çıkartılırken ‘Kampları kapatın’, ‘Göçmenleri ülkeye alın’ sloganları attılar.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.