Arjantin: Macri Döneminin İlk Politik Tutsağı İçin Mayo Meydanı İşgal Edildi

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Sala’nın Macri hükümetinin politikalarını eleştirdiği için Vali Gerardo Morales’in emriyle tutuklanması muhalefetin sürekli eylemleriyle karşılanmıştı. Çarşamba günü gerçekleşen gösteriler Macri hükümetinin sosyal muhalefeti giderek kriminalize etme girişimlerine karş…”

Milagro Sala için yapılan destek eylemlerinden bir kare | Foto: Majo Malvares

Binlerce kişi 27 Ocak Çarşamba günü Buenos Aires’in Mayo meydanında toplanarak Başkan Macri’yi eleştirdiği için 16 Ocak’ta tutuklanan yerli hareketi liderlerinden Milagro Sala için özgürlük istedi.**http://www.telesurtv.net/english/news/Thousands-Demand-Freedom-for-Argentine-Leader-Milagro-Sala-20160127-0032.html/**

Sala’nın Macri hükümetinin politikalarını eleştirdiği için Vali Gerardo Morales’in emriyle tutuklanması muhalefetin sürekli eylemleriyle karşılanmıştı.

Çarşamba günü gerçekleşen gösteriler Macri hükümetinin sosyal muhalefeti giderek kriminalize etme girişimlerine karşı halkın gövde gösterisi niteliğindeydi. Protesto sırasında Sala’nın hayatının ve verdiği mücadelenin anlatıldığı bir belgesel de gösterildi.
28 Ocak Perşembe günü ise göstericiler Sala’nın salıverilmesini talep ederek Mayo meydanını işgal ettiler. Yerli hareketi lideri muhalif Sala ise hapishaneden eylemcilere seslenerek hem bu hem de diğer davalar için mücadeleye devam etme çağrısı yaptı.**http://www.telesurtv.net/english/news/Argentinians-Occupy-Plaza-Demanding-Activists-Release-20160128-0021.html/**

Milagro Sala için gerçekleştirilen Mayo meydanı işgal eyleminden bir kare, 28 Ocak 2016 | Foto: Gerardo Giglio

Arjantin’deki Tupac Amaru örgütünün kurucusu olan Sala tutuklanmasından önce hükümet binaları önündeki oturma eylemlerine destek veriyordu. Yaklaşık 70,000 üyesi olan Tupac Amaru, yerli hakları ve daha bir çok politik sorun üzerine faaliyet yürüten güçlü bir örgütlenmedir.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.