Arjantin: Binlerce Kadın Seçim Özgürlüğü Ve Kürtaj Hakkı İçin Meydanlarda

Her sene gerçekleşen Ulusal Kadın Buluşmaları’nın 31’incisi, 8 Ekim Cumartesi günü Santa Fe, Rosario’da binlerce kadının buluştuğu etkinliklerle başladı. Kentin meydanında toplanan kadınlar: ‘Eğer birimize dokunursanız, hepimiz karşı koyarız’, ‘Kadın cinayetlerine son’, ‘Güvenli ve serbest kürtaj hakkı için’, ‘Bir kadın daha ölmeyecek’ sloganlarını attılar.

Geçtiğimiz senenin Haziran ayında yüzbinlerce gösterici Buenos Aires kentinde ‘#NiUnaMenos’ (Not One Less – Bir Kadın Daha Ölmeyecek) şiarıyla sokakları doldurmuş ve kadın cinayetlerine karşı örgütlenen hareket ciddi bir ivme kazanmıştı.

Bu seneki eylemlerde ve etkinliklerde kadın cinayetleri kadar iş yerindeki cinsiyet ayrımcılığı ve kürtaj reformu da gündeme alınacak. Kadınlar, kadına yönelik şiddet, iş yerinde cinsiyetçilik, kürtaj hakkının gasbı karşısında nasıl örgütleneceklerini tartışacaklar.

Geçen sene Ulusal Kadın Buluşmaları kapsamında gerçekleşen eylemselliklerin ilk ayağı Mar Del Plata’daki gösteriydi. Bu eyleme neo-nazi çeteler ve polis saldırmıştı. Bu sene gerçekleşen eylemde yapılan konuşmalarda kürtaj hakkı, kadın cinayetlerinin yanı sıra ülke gelirinin %75’inin ulusötesi şirketlerce gasp edilmesinin, militarizasyonun, baskının yarattığı şiddet ve yoksulluk ortamının önce kadınları vurduğu ifade edildi.

Haber: isyandan.org

Bir Yorum

  1. Pingback: Kara Çarşamba: Latin Amerika’da Kadın Eylemleri

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.