ANTARSYA: Devrimci Antikapitalist Sol Dayanışma

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Yunanistan’da ki radikal sol siyasi örgütlerin bir koalisyonudur. Antarsia kelimesi Yunanca “isyan” demektir. ANTARSYA kendisini “anti-kapitalist, devrimci, komünist ve radikal ekolojist” olarak tanımlıyor. ANTARSYA Radikal Sol Cepheye katılan ve bağımsız mili…”

antarsya-omada-gynaikon-599x275

ANTARSYA **(Antikapitalistiki Aristeri Synergasia gia tin Anatropi, Ant.Ar.Sy.A) ve (Yunanca, Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή/** Yunanistan’da ki radikal sol siyasi örgütlerin bir koalisyonudur. Antarsia kelimesi Yunanca “isyan” demektir. ANTARSYA kendisini “anti-kapitalist, devrimci, komünist ve radikal ekolojist” olarak tanımlıyor.

ANTARSYA Radikal Sol Cepheye katılan ve bağımsız militanlar (MERA) ve İşçilerin Devrimci Partisi (ΕΕΚ) haricindeki Birleşmiş Anti-Kapitalist Sol (ENANTIA) içindeki 10 örgüt tarafından Atina’da 22 Mart 2009 tarihinde kurulmuştur. Bu örgütler eski Komünist Parti (KKE) ve KKE manevi üyelerinin içinde olduğu Maoizm ve Troçkizm gibi farklı sol akımlardan oluşuyor.

ANTARSYA içerisinde Alternatif Ekolojistler, Sol Anti-kapitalist Grup (ARAS), Sol Grubu (A.S.), Yeniden Sol Birliği (ARAN), Yeni Sol Akım (NAR), Yunanistan-Spartaküslerinin, Enternasyonalist Komünist Örgütü, Dördüncü Enternasyonal’in Yunan bölümü (OKDE-Spartakos), Yunanistan Devrimci Komünist Hareketi (Ekke), Sosyalist İşçi Partisi (SEK), Komünist Kurtuluş Gençliği (nΚΑ) ve ANTARSYA’nın kuruluşunda görev almasına rağmen 18 Mayıs 2009 tarihinde kısa bir süre sonra koalisyon bırakan Yunanistan Enternasyonalist Komünist Örgütü gibi 8 örgüt bulunuyor.

ANTARSYA Atina’da merkezi bir koordinasyon komitesi ile şehir veya mahalle düzeyinde militanların yerel meclislerine dayanmaktadır. ANTARSYA periyodik olarak Ulusal toplantılar düzenlemektedir.

ANTARSYA Yunanistan’ın borçlarıyla ilgili yükümlülüğünü yerine getirmemesini isteyerek büyük sanayi kuruluşlarının tazminat ödenmeden kamulaştırılması çağrısı yapıyor. Parti ayrıca işten çıkarılmaların yasaklanması, asgari ücretin 1.400 Euro olması, ücretler düşürülmeden haftalık çalışma süresinin 35 saate indirilmesi, polisin silahsızlandırılması, göçmenler için bütün siyasi ve sosyal hakların verilmesi ve ekolojik krize karşı ekososyalist yanıt verilmesi çağrısında bulunuyor.

Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Anticapitalist_Left_Cooperation_for_the_Overthrow

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.