Anonymous İsrail Hükümetine Karşı Yeni Bir Siber Savaş Başlattı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“İlk “OpIsrael” siber saldırıları 2012 yılının Kasım ayında, İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonlarına cevaben gerçekleştirilmişti. Siber saldırılar sonucu İsrail Başbakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı resmi sayfaları da dahil olmak üzere 700 websitesi kapatılmı…”

Anonymous 26 Ocak Salı günü işgalci İsrail hükümetinin çok sayıdaki resmi sitesine saldırdı. İsrail medyasında yer alan haberlere göre bazı siteler kapandı.**http://countercurrentnews.com/2016/01/opisrael2016/#/**
İlk “OpIsrael” siber saldırıları 2012 yılının Kasım ayında, İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonlarına cevaben gerçekleştirilmişti. Siber saldırılar sonucu İsrail Başbakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı resmi sayfaları da dahil olmak üzere 700 websitesi kapatılmıştı. Bir sonraki saldırı ise İsrail parlamentosunun, bakanlıkların ve daha başka bir çok resmi kurumun sitelerini hedef alan 7 Nisan, 2013 tarihli siber saldırıydı.
Bu saldırılar, kendini “Red Cult” olarak adlandıran Anonymous bağlantılı başka bir siber gerilla grubu tarafından 2014 ve 2015 yılları boyunca da sürdürüldü. Red Cult, 26 Ocak Salı günü işgalci İsrail’in gayrimeşru yerleşimlerini genişletme girişimlerine karşı #OpIsrael2016 isimli siber saldırı dalgasını başlattığını duyurdu.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.