Açlık Grevindeki Şili’li Tutsaklarla Dayanışma ve Maury Yoldaş Anısına

Şili’nin Austral Universitesinde, 13 Mayıs 2015 tarihinde yaklaşık öğle saatlerinde, barikatlar ve molotof kokteylleri arasında bulunmuş yazıdan;

Artık gündelik yaşamlarımızda bastırılmış olan bütün duygularımızla bu endüstriyel hapishane kompleksinin ve bu iğrenç ölüm üreten sistemi reforme etmeye yeltenen her türlü sosyal girişimin yıkılması için harekete geçme zamanı. Dayanışma asla lafta kalmamalı, aksine hergün, egemenlere karşı çıkmanın ve bu ölümüne savaşta tek başına kalmış olanlara destek olmanın eylemi haline gelmeli.

Mauricio Morales

Şimdi aylardan Mayıs ve biz yaklaşmakta olan o tarihi unutamayız. 2009’un o soğuk 29Mayıs gecesi, gardiyan denen işkencecilerin burunlarının dibinde patlaması gerekirken zamansız infilak eden o bomba nedeniyle düşen anarşist kardeşimiz…

Maury’nin ölümü üzerinden 6 sene geçti, harekete geçme gereği duyanlar için acı dolu bir ayrılıktı. Ama ağızlarını gelecek toplumlar ve benzeri süslü sözlerle dolduran korkaklar için değil. Hayır! Biz eylem ve dayanışmayı taşıyan anti-otoriter çevreye sesleniyoruz. Güce ve otoriteye karşı boş sözlerle değil kinin her türlü şekliyle yaklaşıyor, düşmüş ve tutsak edilmiş yoldaşlarımızı ise koşulsuz bir sevgiyle sahipleniyoruz.

Bu eylemle Maury’nin cesaretini ve egemenlere karşı savaşa katkılarını selamlıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bizim yoldaşımız sadece düştüğü o gece deil bütün hayatı boyunca mücadele etti.

Sosyal merkezlerde, çalıştaylarda, kütüphanelerde, çeşitli etkinliklerde, forumlarda, barikatlarda, üniversite eylemlerinde, polisle çatışmalarda ve daha bir çok yerde mücadele etti. Çevresi onunla gurur duyuyor, hatırasını taşıyor ve çeşitli şekillerde onu anmak isteyen yoldaşlarına karşı sevgisini gösteriyor.

Onu şahsen tanımıyorduk ama onu ateş ve eylemle hatırlama gereğini hissettik ki böylelikle bu tarihin asla unutulmamasını sağlayabilelim. Onun kurumlara ve güce karşı çıkan onurlu mücadelesine sahip çıkmakta kararlı olan kardeşlerinin acısını ve sevgisini hissediyoruz. Hepsini kucaklıyor ve sözlerimiz ile eylemlerimizin zor günlerinde yüzlerinde bir tebessüm bırakmasını diliyoruz.  Ortak eylemlerimiz aynı yolda sizinle dayanışma halinde hep devam edecektir.

Hakim düzene, onun sembollerine, yandaşlarına saldırmak ve sisteme karşı çatışmayı bilemek için harekete geçiyoruz. Hapishanelerde direnen kardeşlerimizi de unutmadan Mauricio Morales’in isyankar anısını sokaklara taşıyoruz. Eylemlerimizle 30 gündür açlık grevinde olan Nataly Casanova, Juan Flores ve Guillermo Duran ile doğrudan dayanışma içerisindeyiz.

Biliyoruz ki 2014 Eylül’ünden beri Santiago’daki patlamaların(Escuela Militar, SUbcentro ve iki polis birimi) sorumlularını bulmak için bir cadı avı sürdürülüyor.

Yandaş meyda tarafından desteklenen şüpheli bir soruşturmanın ortasında  Nataly Casanova ve Juan Flores tutuklandılar. Ünlü anti-terör yasası kapsamında alıkonuldular, aynı süre zarfında yoldaşları Guillermo Duran ev hapsine çarptırılırken  onlar mahkemeye çıkmaksızın 10 ay boyunca hapishanede tutsak edildiler.

Son bir kaç ay boyunca hapishane gardiyanlarının tacizlerine rağmen yoldaşlar yargı süreçlerini metanetle karşıladı.

Egemenlerin yoldaşlarımıza karşı bu sürekli saldırılarını başka bir insanın tutuklanması izledi. Tutsakların arkadaşı olan Enrique Guzman sadece tutsaklarla olan dayanışmasını sürdürdüğü için dava ile ilgili tutuklandı.

14 Nisan 2015’te Nataly Casanova, Juan Flores ve Guillermo Duran aşağıdaki talepleri içeren bir açlık grevi başlattılar:

  • Savcının öne sürdüğü delillerin ve suçlamaların saçmalığı göz önüne alınarak Enrique Alfonso Guzman Amadeo aleyhindeki bütün suçlamaların düşürülmesi
  • Şimdiye kadar davada eksik olan DNA kanıtlarının sunulması. Şu andaki DNA testleri patlama ile suçlananlar arasında bir bağ olmadığına işaret ediyor. Savcı ise izlerin, olay yeri uzmanlarının kanıt olarak geçerliliğini yitirdiği gerekçesiyle elemesine rağmen sonradan bulunabileceği konusunda ısrar ediyor.
  • Baskıcı güçlerin sevdiklerimize ve çevremize yönelik tacizlerine ve zulmüne bir son vermesi. Bu güçler bize koşulsuz sevgilerini ve desteklerini sunmaya çalışanları tehdit ve kriminalize etmektedir. Bunun açık kanıtı ise bize sürekli olarak yardım etmeye karar vermiş ancak saklayacak hiçbirşeyi olmayan yoldaşımız Enrique’nin tutuklanmasıdır. Buna benzer olarak bir arkadaşımız da ensesinden tutularak alıkonulmuş ve belirsiz bir araca bindirilerek götürülmüştür.
  • Hapishane içindeki ve dışındaki bu tacizler son bulmalıdır. Bizler Şili hapishane gardiyanlarınca taciz ediliyoruz. Cevabımız asla boyun eğmek olmuyor ki bu da bizim daha çok cezalandırılmamıza ve baskı altına alınmamıza sebep oluyor.
  • San Miguel hapishanesine geldiğinden beri ciddi tecrit koşulları altında hapis tutulan yoldaşımız Nataly Antonieta Casanova Muñoz için derhal bir çözüm talep ediyoruz. Gardiyanlar onun birimindeki değişim düzenini ihmal ederek yoldaşımızı izole etmektedir. Yoldaşımızın diğer insanlarla iletişime geçebilmesi ve hücre dışına çıkabilmesi için derhal transfer edilmesini istiyoruz. Kendisine hapishaneye geldiğinden beri sadece bir saatini avluda geçirme izin verilmiştir ki bu çok olağan dışı bir uygulamadır.

30 günü aşkın süredir açlık grevinde olan NATALY CASANOVA, JUAN FLORES ve GUILLERMO DURAN ile dayanışmayla

Maury ve Anarşist Birliğimiz adına

Bir dakika için olsa bile sessizliğe teslim olmak yok! Hayat boyu dövüş

Özgür Wallmapu için Kadın Koordinasyon Komitesi tarafından yayımlanmıştır.

Kaynak: https://wccctoronto.wordpress.com/2015/05/22/in-insurrect-memory-of-mauricio-morales-fiery-solidarity-with-natally-juan-and-guillermo-on-30-day-hunger-strike/

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.