ABD’li Unutulmuş Politik Tutsak: Hacktivist Jeremy Hammond

2012 senesinde Anonymous bağlantılı Lulzsec grubunun diğer üyeleri ile birlikte Jeremy Hammond, Stratfor olarak da bilinen özel istihbarat şirketi Strategic Forecasting’e ait sunuculardan milyonlarca elektronik postayı indirerek WikiLeaks’e sızdırdı. Daha sonra Global Intelligence Files (Küresel İstihbarat Dosyaları) olarak tanınan bu çok önemli yazışmalar Stratfor şirketinin, Dow Chemical gibi özel şirketler lehine eylemciler hakkında bilgi topladığını ve Occupy Austin oluşumunu deşifre etmeye çalışan Teksas Eyalet Polisi ile işbirliği yaptığını ortaya koydu.

Hammond 2013 yılının Kasım ayında 10 sene hapis cezasına çarptırıldı ve şu anda Manchester, Kentucky Federal hapishanesinde tutuluyor. Özel istihbarat şirketleri, polis ve devlet arasındaki istihbarat ilişkilerinin kamuoyuna ifşa edildiği, hükümet ve polisin bilgi egemenliğine karşı gerçekleştirilmiş eylem nedeniyle hapis yatan Hammond neredeyse unutulmuş durumda ve ana akım medya tarafından tamamen görmezden geliniyor. Bu nedenle Austin menşeili ‘Hapishanelerin Ortadan Kaldırılması ve Tutsak Dayanışması’ girişimi eylemcileri her sene, Hammond’un doğum günü olan 8 Ocak’ta Stratfor şirketinin ofisinin yer aldığı Chase Kulesi önünde toplanıp Jeremy Hammond için destek eylemleri düzenliyorlar. ABD hükümetinin unutturmaya çalıştığı politik tutsağı hatırlatmak ve farkındalık yaratmak için düzenlenen bu küçük ama anlamlı eylemlerden sonuncusu da 8 Ocak 2016’da, yani Hammond’un 31. yaş gününde gerçekleştirildi.

Halkın haber alma özgürlüğü için derin istihbarat şirketlerine, birimlerine, polise ve hükümetlere direnen tüm hacktivistler için, iyi ki doğdun Jeremy Hammond .

Jeremy&Jason Hammond kardeşler

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.