ABD: Saldırı Tehdidi Karşısında Duran Kaya Kampı’ndaki Dayanışma Büyüyor

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“5 Aralık’taki zorla boşaltmaya karşı 2 bin’in üzerinde eski asker ve eylemci kampa akın etti. Kampın boşaltılması şöyle dursun yaşam savunucuları kampı genişletmeyi planladıklarını ifade ediyorlar. Yeni çadır evlerin yanı sıra kampta kalan ve yaşları 6 ile 14 arasında …”

5 Aralık Pazartesi günü için verilmiş olan boşaltma emrine ve saldırı tehdidine rağmen Dakota boru hattına karşı örgütlenmiş direniş kampındaki dayanışma giderek büyüyor.

*Çeviri: Araçlar gece boyunca kampa akmaya devam etti. Girebilmek için 25 dakika yolda bekledik!

Amerikan Ordusu Mühendisler Birliği’nin Duran Kaya (Standing Rock) direniş kampının boşaltılmasına dair verdiği kararın süresi 5 Aralık’ta doluyor. Ancak aylardır süren baskı, gözdağı ve en son yaşanan askeri baskına rağmen su ve yaşam koruyucuları dayanışmayı büyüterek direnişlerine devam ediyorlar.

*Kamptaki pankartlardan bir tanesinde şöyle yazıyor: ‘Filistin’den Duran Kaya’ya, biz biriz!’**https://isyandan.org/haberler/dakota-boru-hattina-karsi-filistin-genclik-hareketinin-ve-yerli-halklarin-dayanismasi//**

5 Aralık’taki zorla boşaltmaya karşı 2 bin’in üzerinde eski asker ve eylemci kampa akın etti. Kampın boşaltılması şöyle dursun yaşam savunucuları kampı genişletmeyi planladıklarını ifade ediyorlar. Yeni çadır evlerin yanı sıra kampta kalan ve yaşları 6 ile 14 arasında değişen 45 çocuğa eğitim veren ‘Su Koruyucuları Okulu’’nun da büyütülmesi hedefleniyor. Tüm bunlara ilaveten yerli halkları kütüphanesi de gerçekleştirilmesi planlanan projeler arasında yer alıyor. Okul ve kütüphane projesi yüzyıllardır tarihleri, kültürleri ve dilleri silinmeye çalışılan yerli halkların gençleri için ayrı bir önem arz ediyor.

*Çeviri: Oceti Sakowin #NoDAPL kampı, 3 Aralık Cumartesi saat öğleden sonra 2:30, binler hala burada. 

Lakota yerli halkından Blaze Starkey boşaltma kararı ve korkutma politikaları için şunları söylüyor:

Bu mücadeleyi o kadar uzun zamandır veriyoruz ki bu boşaltma emri de valinin yaptıkları da aslında başından beri yapılanlardan farklı değil. Burası bizim yadigar toprağımız ve korkmak bizim için saçma olurdu.

Kaynak: Bu haber http://www.telesurtv.net/english/news/Mondays-Evacuation-Order-Wont-Intimidate-DAPL-Protesters-20161204-0008.html sitesi ile yazıda geçen twitter kaynaklarından yararlanılarak derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.