ABD: Demokrasi Baharı Gösterilerinde 600’den Fazla Kişi Tutuklandı

demokrasi

ABD’de Washington D.C’de bir haftadan beri sürmekte olan rüşvetçi politikacıları protesto eylemlerinde 600’den fazla kişi tutuklandı.

Bu Amerikalıların 1965’ten beri tanık olduğu ilk Seçmen Hakları Sözleşmesi ihlali olmaktadır. Üç yıl önce Yüksek Mahkeme bu dönüm noktası olan yasanın geçmesinin kilit bileşenlerinden biri oldu. Washington D.C’deki protestocular bu talepler için oradaydılar. Bir yüksek mahkeme yöneticisi  “Onlar demokrasiyi çürütüyorlar” dedi.

Demokrasi Baharı hareketinin sözcülerinden James Callahan “Politikalarımız üzerindeki zenginlerin maddi çıkarlarının tamamıyla kaldırılması yönünde ilk adım olarak Yurttaşların Birliğini düşünüyoruz.” dedi

“13-14 yaşında gençler ailelerini yanlarına alarak gelmekte, yaşlılar bu ülkenin geleceği, çocukları ve torunlarının seslerini duyurmak için katılmaktadırlar bize” dedi.

Her gün Siyahların Hayatı Değerlidir’den İklim Adaletine kadar farklı konuları tartışıyoruz.  Hareketin örgütleyicileri şimdiye kadar 600’den fazla insanın tutuklandığını söylediler.

Oregon’dan Davis Darby ilk gün tutuklanan 400’e yakın eylemciden biriydi. Yoksullluk içinde yaşayan biri olarak “politikacıların para meselesinin kişisel bir mesele olduğunu” söylüyor.

“Benim sahip olduğum mülkiyet  görüşü bir ev, iyi bir eğitim, sağlık bakımı ve emekliliği içerir. Gelecekte bunlara sahip olamayacağımı çok erken fark ettim” diyor. Sorular sormaya başladığı zaman ise orada bulunan insanlar “sistem içinde çalışarak onu değiştirmesi gerektiğini” söylemişler.

Darby, Filedelfiya’dan Washington’a olan ve bir hafta boyunca süren Demokrasi Baharı’na yol açan 10 günlük yürüyüşe de katılmış.

Demokrasi Baharı sözcülerinden Callahan ” Bizi gönülden destekleyen bir çiftçi yürüyüş esnasında bize sekiz düzine yumurta verdi. Gerçekten bize verebileceği tek şey buydu. Bundan dolayı gerçekten çok mutlu olduk” dedi.

Demokrasi Baharı Kampanyası iki seçim önergesi ve politikadan büyük paraların dışlanması yönündeki önergelerin onaylanması için Kongre’yi zorluyor. İçlerinde aktör Mark Ruffalo’nunda olduğu bir çok tanınmış kişi ve kurumda kampanyaya imza vermektedir.

Kaynak: https://fsrn.org/2016/04/week-long-democracy-spring-protests-in-d-c-more-than-600-activists-arrested/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.