23-30 Kasım, BM’nin G4S Şirketini Boykot Etmesi İçin Küresel Eylem Haftası

Filistinli örgütler ve dayanışma ağları, Birleşmiş Milletler’in, idari tutukluluk kapsamındaki siyasi mahpusların mahkemeye çıkarılmaksızın keyfi olarak esir edildiği ve işkenceye maruz bırakıldığı İsrail hapishanelerini donatan G4S şirketi ile olan iş anlaşmalarını feshetmesi için dünya çapında bir kampanya yürütüyorlar.

Sadece Ekim ayında işgalci İsrail, halk direnişini bastırabilmek için 1000’in üzerinde Filistinliyi tutukladı. Bu tutukluluların çoğu G4S şirketinin donattığı ve servis verdiği hapishanelerde tutuluyor. BM, iş anlaşmaları dolayısıyla senede 22 milyon dolar kazanan G4S ile ticari ilişkilerini sürdürerek şirketin insanlığa karşı işlenen suçlara ortak olduğu gerçeğine sırt çeviriyor.

Addameer, Filistin İnsan Hakları Örgütler Konseyi, BDS Ulusal Komitesi de dahil olmak üzere bütün dünyadan 200’ün üzerinde kurum BM’ye yazdıkları ortak mektupla G4S ile olan iş anlaşmalarının derhal feshedilmesini talep etmişti.

Dag Hammarskjöld Meydanı, 23 Kasım 2015, Danimarka | Foto: Joe Catron

29 Kasım BM tarafından ilan edildiği üzere Filistin Halkı ile Uluslararası Dayanışma Günü ve bu kapsamda 23-30 Kasım haftası boyunca Belçika, İrlanda, Fas, Britanya, ABD ve dünyanın birçok yerindeki BM Merkezleri önünde G4S şirketine yönelik boykot çağrısını yineleyen eylemler yapılması planlandı. Küresel Eylem Haftasının facebook sayfasında dünyanın farklı yerlerindeki eylemler paylaşılırken bugün de (30 Kasım) Londra’da gösteriler gerçekleştirildi.

*ŞİMDİ -UNICEF-İngiltere – Bütün BM kurumları G4S ile olan ilişkilerini kesmeli!

*Birleşmiş Milletler’in, G4S şirketi ile 22 milyon dolar değerinde iş anlaşması bulunuyor.

Ayrıca BM Genel Sekreteri  Ban Ki Moon’a gönderilmek üzere başlatılan imza kampanyası ile sadece Filistin’de değil Güney Afrika, Britanya ve ABD’deki hapishane ve mülteci toplama merkezlerinde gerçekleşen insan hakları ihlallerinden de sorumlu olan G4S şirketine yönelik boykot kampanyasına destek vermek mümkün.

Haber: isyandan.org
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.